AK Parti Denizli Milletvekili Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, başkanlık sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin kritiksüreçleri geride bıraktığını ve AK Parti’nin bu süreçte çok önemli reformları hayata geçirdiğini söyledi.

Milletvekili Şahin Tin, yaptığı açıklamasında şu hususları dile getirdi; “Ulusal alanda hızla büyüyen ülkemiz, uluslararası alanda da her zaman köklü reformları gerçekleştirmeyi başarmıştır. Toplumsal mutabakatın başaramayacağı hiçbir mesele yoktur. Çözümün rotası milletimizin talebiyle aynı yönde olmak zorundadır. Çünkü millet iradesinin üstünde bir irade yönetimlerde söz konusu olamaz. Adaletle büyüyen ve güçlenen ülke olmanın temeli başkanlıktan geçmektedir. Arkasında partisi olan temsil makamları her zaman milletin beklentilerine daha yakın bir çalışma sergilemek durumundadırlar. Çünkü milli irade ülkelerin varlığını oluşturan ve ayakta tutan temel değerlerdir. Türkiye’yi daha da güçlü kılacak olan temel sistem partili bir devlet başkanlığı sisteminin varlığı olacaktır” dedi. 


Bürokratik Oligarşi Ortadan Kalkmak Durumunda

Milletvekili Şahin Tin, Demokrasisi sağlam işleyen ülkelerin gelişmişlik düzeyinin de güçlü olacağını söyledi. “Ülkemizin tüm vesayetleri gölgede bırakan atılımları gerçekleştirmeye devam edebilmesi için millet iradesinin önünde var olan tüm engellerin aşılması kaçınılmazdır. Daha katılımcı bir güçle, milletimizin yürüyüşünü mutlak sağlamak önemli. Bunu başarmanın en temel yollarından birisi de hiç şüphesiz Başkanlık sistemidir. İleriye daha sağlam adımlarla yürümek ve geleceği daha gelişmiş bir demokrasi olgusunun oluşumunu sağlamak ancak devletin tek bir sistemle yönetilmesiyle mümkün olacaktır. Bürokratik oligarşinin ortadan kaldırılması ve daha kolay hizmete ulaşmanın altın kuralları arasında yine milletin içinden koparılmadığı bir anlayışın ve yapının varlığıyla mümkün olacaktır. Her kesimin kabul ettiği, konuştuğu ve tartıştığı ortak akılla oluşan ve demokrasinin tüm argümanlarının hayat bulduğu bir yaklaşımla kabul gören başkanlık sisteminin geleceğe daha güçlü ilerlememize vesile olacağı kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.