Tesettürlü hanımların en önemli aksesuarları şal ve eşarptır. Kıyafetleri ile yapmış oldukları kombin ile bir anda en şık hanım olabilirler. Son yıllardaki kıyafetlerde kullanılan renk ve desen modası eşarp ve şala da sirayet etmiştir. Her renk eşarp ve şal uygun renk kontrastına sahip olan kıyafetlerle kombinlenerek tesettür giyim tercih eden hanımların şıklıklarına şıklık katılır. Eşarp ve şal içine kullanılan bonelerin kullanılan kumaşın rengiyle aynı olmasına özen gösterilmesi gerekir. Bone şalın ya da eşarbın kaymasını önleyerek gün içinde rahat hareket etmenizi sağlar. Tesettürlü hanımların önem verdiği bir diğer aksesuarları çantadır. Kıyafetleriyle ve gidecekleri yerle uyumlu olacak çanta modeli ile hanımlar şıklık yarışına girerler.
Trend tesettür modasında bu yaz sezonunda yine birbirinden desenli ve renkli kıyafetlerin vitrinde yer alacağını görürüz. Genç tasarımcıların kaleminden çıkan kıyafet modelleri pek çok tesettürlü hanımın gardırobunda yer alır. Bu sezon da yine pembe, yeşil, sarı, saks mavisi, turkuaz yeşili gibi canlı renklerin kullanılacağını görürüz. Tesettür modelleri içinde en çok tercih edilenleri etek, elbise, tunik- pantolon, etek- pantolon gibi vücut hatlarını ön plana çıkarmayan sade modellerdir. Hanımlar hem şık hem de rahat olmak isterler. Bu yüzden de en çok pantolon takımlarına yani pantolon- tunik modellerine yönelirler. Asimetrik ya da simetrik kesimle dikilmiş olan tuniklerin boyları diz kapağı hizasında ya da daha uzun olmalıdır. Hanımlar en çok buna dikkat ederler. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan beyaz renk ile istediğiniz tüm renkleri kombinleyebilirsiniz. Beyaz pantolon üzerine istediğiniz renkte giyeceğiniz tunik ya da gömlek ve uzun yelek parçaları ile hem şık hem da rahat olurusunuz. Trend tesettür modası içinde etek ve elbiseler de tunikler kadar rağbet görür. A formunda ya da çan formunda kesilen etekler ve elbiseler son yılların modası olan pileli ve fırfırlı kumaşlara uygulanırlar. Maxi boy etekler ve elbiseler vücut hatlarını belli etmediğinden çok ilgi görür.
Tesettürlü hanımlar dışarıya çıkarken ferace, kap ya da trençkot giyerek şıklıklarını tamamlarlar. Tesettür modasında son yıllarda her parçada renk uygulandığı gibi bunlarda da renk kullanımına gidilir. Tesettür giyim modellerinin tamamına https://www.trendtesettur.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.