Türk Eğitim-Sen (TES) Denizli Şubesi, 26 Şubat’ta iş bırakacaklarını bildirdi.
TES Denizli Şubesi üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, tasarının geri çekilmesini istedi. TES Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildiğini belirtti. 
Demirtaş, bu yasa tasarısının çok tehlikeli olduğunu anlatmalarına, komisyonda sakıncalarını bir bir dile getirmelerine rağmen yetkililerin yine bildiğini okuduğunu söyledi. Demirtaş, "4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevlerinin sona erdirilmesi, okul yöneticilerinin kaderinin valilerin, İl Milli Eğitim Müdürlerinin iki dudağı arasına bırakılması, okul yöneticilerinin atanmasında siyasi partilerin yöneticilerinin etkili olması, stajyer öğretmenlere getirilen uygulamalar, okulların siyasallaştırılması, sindirilmiş, baskılanmış, ezilmiş eğitimci ordusunun oluşturulması, bakanlık teftiş kuruluna düşmanca yaklaşımlarda bulunulması, il eğitim denetmenlerinin taleplerinin karşılanmaması, insanların sosyal statülerin ellerinden alınması gibi asla kabul edemeyeceğimiz birçok hususu barındıran bu yasa tasarısını şiddet ve nefretle kınadıklarını" bildirdi. 
Söz konusu yasa tasarısının eğitimi 100 yıl geriye götüreceğini ileri süren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yasa tasarısı eğitimde torpili, adam kayırmaları, yandaşlığı, ideolojik ve siyasi yapılanmaları hakim kılacaktır. Ehliyetin, liyakatin, bilginin, tecrübenin değil; iktidarların adamı olmanın temel kıstas yapılmasına yol açacaktır. Sinen, korkan, itiraz edemeyen, bir köşede kendisine çizilen kaderi bekleyen, haksızlıklar karşısında sesini yükseltemeyen ‘köleler’ eğitimin her kademesinde filizlenecektir. İşte tüm bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak bugün Türkiye’yi eylem alanına çeviriyoruz. Türk Eğitim-Sen tüm illerimizde tasarının geri çekilmesi için alanlara inmiştir.” 
Demirtaş, 26 Şubat’ta iş bırakacaklarını sözlerine ekledi.