Denizlinin önemli yer altı kaynağı olan Jeotermal suyun sağlık turizminde değerlendirilmesi için yapılan girişimler sonucu, Umut Termal Otel, Alman Medikal Wellness Vakfına üye oldu. Üyelikle ilgili olarak akreditasyon töreni düzenlendi.
Umut Termal Otel’de düzenlenen törene, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Wellness Vakfı Başkanı Lutz Lungwitz, Vakfın Genel Müdürü Dietrich Lenk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve Umut Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan katıldı.
Vakıf yetkilileri geçtiğimiz aylarda Umut Termal Otele gelerek incelemelerde bulunmuş, tespit edilen eksikliklerin giderilmesini istemişlerdi. Vakıf’a üye olabilmek için eksiklikleri tamamlamasının ardından tedavi olmak amacıyla Avrupa’dan birçok turisti otelinde ağırlayacak olan Umut Termal Otel, bu konuda birçok işletmeye de örnek oldu.
Törende konuşan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Alman Medikal Sağlık Derneğinin 7 yıldır Almanya Merkezli olarak hizmet veren bir vakıf olduğunu söyleyerek, “Milletvekili, bürokrat ve iş adamları da dahil olmak üzere üniversiteler, oteller, tur operatörleri, doktorlar, sağlık merkezleri, spor merkezi ve kulüplerinden oluşan 3 milyon üyeye sahip bir vakıftır” dedi.
Vakfın, SPA-Wellnes merkezi olan otel, hastane gibi işletmelere Avrupa standartlarına uygunluk sertifikası vermek suretiyle, bu sertifikaya sahip işletmelere yurtdışından daha rahat hasta gelmesini ve sigorta işlemlerinin daha kolay hale getirilmesini sağladığını kaydeden Soykan, “Bilindiği üzere Pamukkale ve Karahayıt bölgemiz çok zengin jeotermal potansiyele ve tedavi edici özelliği yüksek mineralli termal sulara sahip olmasına rağmen kür parkı ve kür merkezlerinin yetersizliği, uluslararası standartlarda ve akredite olmuş termal sağlık tesislerine sahip termal kent destinasyonların oluşturulamaması nedeniyle Avrupa ülkeleri ile rekabet sağlayamamaktadır. Örneğin Almanya tedavi olmak amacıyla gelen ortalama yıllık 7 milyon hasta sayısı ile ülke ekonomisine 21 milyar dolar katkı sağlarken, ülkemizde ise 300 bin hasta ile 600 milyon dolar gelir elde edilmektedir ki bu durum ülkemizin Almanya’ya kıyasla sahip olduğu büyük potansiyelin tam olarak kullanamadığının en büyük ispatıdır” dedi.
Yapılan tören ile Alman Medical Welness Fedarasyonu tarafından Umut Thermal Otel'e Medical Welness standartlarına uygundur belgesi verilerek TÜV Rheinland tarafından sertifikalandırılarak sağlık alanında akredite edileceğini vurgulayan Soykan, “Bu akredite sonucunda hedef, Alman Medical Welness federasyonunun da içinde olduğu tanıtım ve pazarlama çalışmalarıyla Almanya, Avusturya ve İsviçre'den Denizli’ye düzenli olarak hasta getirmek ve tedavi etmektir” diye konuştu.
   
    Termal sağlık konusunda “en çok gelinen-en az kalınan/konaklanan il” konumundan Denizli’yi çıkaracaklarını sözlerine ekleyen Vali Yardımcısı İsmail Soykan, turizmde 2023 Türkiye vizyonunda Denizli’de Turizm işletme belgeli ve çoğu 5 yıldızlı otellerde olmak üzere 20 bin yatak kapasitesi ile 10 milyon turist sayısına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

     Konuşmaların ardından Termal Sağlık sektöründe kalite, akreditasyon, tanıtım, pazarlama ve sağlık donanımlarının oluşturulması konularında danışmanlık hizmeti sunan özellikle Avrupa ülkelerindeki termal ve tıbbi hizmet veren otellerin üye olduğu Alman Medikal Wellness Vakfı Akredite Belgesi Umut Termal Otel Genel Müdürü Ahmet Başoğlan’a verildi.