7 Temmuz’da başlayıp 17 Temmuz’da sona erecek olan Ücretsiz Tercih Danışmanlığı ve Bölümler Hakkında Bilgilendirme çalışmalarımız öğrencilerimizin yoğun teveccühüyle devam etmektedir. Şimdiye kadar 600’ün üzerinde öğrencimize yardımcı olamaya çalıştık. Tercih alanında uzman olan öğretmenlerimizin 10 yıllık tecrübesinin  farkında olan öğrenci ve velilerimiz geçen yıllara göre artarak devam eden bir ilgi ile derneğe başvurmaktadır.
Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak ücretsiz kurslarımız ile yıllardır sevgili öğrencilerimize verdiğimiz hizmetlerimizi yine Tercih Danışmanlığı ile taçlandırıyoruz. Öğrencilerimizin bir yıllık emeklerinin heba olmaması için tercihler başlamadan konu ile ilgili seminerler düzenleyip gerekli araştırmalar yaparak uzman öğretmenlerimizin donanımlı bir şeklide öğrencilerimize yardımcı olmasını sağlıyoruz. Bazı öğrencilerimizin yanlış anladığı bir mevzuyu buradan ilan etmenin faydalı olacağını düşünüyoruz. Adından anlaşılacağı üzere bize gelen öğrencilerimize tercihler konusunda bilgi veriyoruz, tercih yapmıyoruz. Çünkü öğrenci, veli, öğretmen sacayağına dayandıktan sonra yapılmasını faydalı olacağını düşünüyoruz. Fakat isteyen öğrencilerimizin tercihlerini de son aşamada onların istekleri doğrultusunda yapmaya çalışırız.
Tercih Danışmanlığı sürecinde gözlemlediğimiz bazı soruları ve kaygıları tespit edip onlara da çözüm bulmayı olmazsa olamazlarımız arasında sayıyoruz. Örneğin, ÇEKO, Ekonometri  gibi bölümler tercih edilir mi? Hangi bölümler bitirilirse işe girme yönü ile daha avantajlı olunur? Yüksek KPSS Puanı istemeyen fakat iş imkanları açısından zengin potansiyele sahip meslekler nelerdir?

Toplumda belki burun kıvrılan bazen de isminden dolayı ön yargıya kurban giden fakat dolgun maaşlı ve öğrencilerimizin tanıdıktan sonra kabulleneceği  Ön Lisans ve Lisans programlarının yeterince anlatılamadığı kanısındayız. Amacımız bu peşin hükümlerden  genç  yeteneklerimizi kurtarmak. Derneğimize uğramaları halinde kıyıda köşede kalmış bu tür bölümler hakkında doyurucu bilgi alabileceklerdir.
Herhangi bir işte çalışan (mesaiye tabi) öğrencilerimizin bilmesini istediğimiz diğer bir noktayı da arz etmek istiyoruz: Tercihler hergün (Cumartesi ve Pazar ) dahil sabah 08:30‘da başlayıp akşam 19:00’a kadar devam edecektir.
Özverili öğretmenlerimiz ve Dernek çalışanlarımızla her türlü takdiri hak eden   ve Denizli’ mizde eğitim denince akla gelen DEGDER olarak öğrencilerimizin tercih yapmadan bize uğramalarını; belki de hayatlarının bundan sonrasını etkileyecek olan kararı vermeden önce bize danışmalarını istiyoruz. Unutmasınlar ki sadece bu yıl değil her yıl sevgili öğrencilerimize eğitim konusunda yardımcı olmaya devam edeceğiz.