23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi tarafından bu yıl 7. si düzenlenen “Çocuk Koroları Şenliği”, Denizli ve çevre illerden gelen 19 çocuk korosunun katılımıyla Teraspark Avm’de gerçekleştirildi.

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen çocuk koroları şenliği birlikte şarkı söylemeyi sevdirmek, koro müziği aracılığıyla ulusal müziğimize evrensel boyut kazandırmak, koro repertuarına katkıda bulunmak amaçlanıyor. Şenliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Akça, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, “ Sanat kişilerin duygu ve düşüncelerini topluma yansıtan ve aktaran en güzel araçtır. Müzikte bu güzel araçlardan biridir. Bir sanat dalını icra etmek erdemliktir. Sanatçılar, küçük yaşlarda kendilerinde var olan  yeteneği keşfedip geliştiriyorlar. Bugün burada olup korolarda yer alan çocuklarımızın ileride iyi bir müzik kariyeri olacağına inanıyorum. Sizler bu yeteneklerinizle en iyi yerlerde olacaksınız. Şenliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum ve bizi burada yalnız bırakmayan misafirlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Hakkı Derköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin korosu küçük bir konser verdi. Ardından çocuklardan oluşan korolar, şenlikte şarkılar söyleyip, hünerlerini gösterdi.