Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı ile Zeytinli Yaylası arasında kurulacak olan teleferik sisteminin Eylül ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan teleferik projesinde çalışmalar devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Bağbaşı ile Zeytinli Yaylası arasında kurulacak olan teleferik sisteminin Eylül ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Denizli’yi yayla ve kış turizmiyle buluşturacak olan teleferik sisteminin kurulum çalışmaları başladı.
Bölgede incelemelerde bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sistemin kurulum çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Denizli için en önemli projelerden birisi olan yayla turizmiyle ilgili olarak çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda teleferikle ilgili olarak ilk ayak aşağıda kuruldu. Eylül ayının sonunda da tamamen çalışmalar bitmiş olacak ve Denizli halkının hizmetine sunulacak” dedi.
Denizli için ayrı bir güzellik katacak sistemin kente önemli bir kazanım olacağını ifade eden Başkan Zolan, “Bu proje, Denizli’nin önemli ihtiyaçlarından biriydi. Sistem kurulduğu zaman, Denizli halkı yazın serinlemek için kışın da karla buluşmak için bu bölgeye akın edecek. Denizli artık dağları ile buluşabilecek. Diğer yandan bölgeye yapacağımız yatırımlar ile bu yer daha cazip hale gelecek. Burada en önemli konu alt yapı konusu olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çevrenin kirlenmemesi için kanalizasyon başta olmak üzere arıtma sistemlerini kuracağız ve buradaki doğal güzelliği koruyacağız” dedi.