PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın düzenlediği ilk açılış töreninde milletvekili olarak bulunan Zeybekci, bu kez bakan sıfatıyla kurdeleyi kesti. İlk açılışta eski Vali Abdülkadir Demir yer alıken ikinci açılışta Vali Şükrü Kocatepe protokolde yerini aldı. İki törenden en önemli farkı ise açılış yeri oldu. İlki yaz ayında dışarıda yapılan açılış töreni, bu sefer hava soğuk olduğu için bina içinde yapıldı. Konuşmalar başlamadan önce binanın son katındaki toplantı odasının yanında, "Bölgenin Silikon Vadisi" yazılı bez afişin önünde ikinci kez resmi açılış kurdelesi kesildi. İlk açılışta kurdeleyi eski Bakan Ergun birlikte kesen Rektör Bağcı, bu sefer Bakan Zeybekci, AK Parti milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Mehmet Yüksel, Vali Kocatepe, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası (DSO) Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert'le birlikte kesti.

'ATAM İZİNDEYİZ' SLOGANI ARTIK HAYAT BULMAYA BAŞLADI'
Törende konuşan Bakan Zeybekci, Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine doğru yürüyüşte, "Atam izindeyiz" sloganının artık hayat bulmaya başladığını söyledi. Zeybekci, "Atatürk'ün gösterdiği o çağdaş uygarlık seviyesine çıkmak, ülkeler ve medeniyetler 1. liginde yer almak için Türkiye olarak artık bilgi üretmemiz gerektiğini, bilgiye sahip olmamız gerektiğini anladık." dedi. Türkiye'nin ar-ge ve ihracatını Güney Kore ile kıyaslayan Zeybekci, bu alanda çok geri kalındığı itirafında bulundu: "Bundan yaklaşık 20 sene önce hemen hemen aynı ligde olduğumuz ülkenin inanılmaz çıkışına ve bizi geride bırakarak başka liglere başka diyarlara doğru gidişine hep beraber dikkat etmemiz gerekiyor. Bugün Kore'nin ortalama eğitim süresi 11,8 yıldır. Bizim daha yeni 2014 yılı itibarıyla 7,4'tür. Kore'nin 11,8 yılla milli geliri 35 bin dolar seviyesinde şu anda, Türkiye'nin 10 bin 800 dolar seviyesinde milli geliri. Bundan 25 sene önce aynı seviyede olduğumuz Kore'nin ihracatının içindeki ileri teknolojinin payı yüzde 25'ler seviyesinde, bizim 3,5-4 aralığında. Bugün Kore'nin milli gelirden ar-ge'ye ayırmış olduğu pay yüzde 3'ler seviyesinde, bizimki 10 yılda 0,48'den 0,98 seviyesine geldi."

'NİYE HOCALARIMIZ TULUMLARIYLA, ÖĞRENCİLERİYLE BİRLİKTE REEL HAYATIN İÇİNDE OLMUYOR?'
Konuşmasında üniversite hocalarını, sanayiye ve hayatın içine girmedikleri konusunda eleştiren Baka Nihat Zeybekci, şunları kaydetti: "Bizim üniversite-sanayi işbirliğini anlaşılabilir bir şekilde, günün, hayatın gerçeklerini kavrayabilir şekilde gerçekleştirmemiz lazım. Bunu yapmazsak hiçbir yere varamayız. Bunun için en önemli örnek de tıp bilimleri, sağlık bilimleridir. Tıp bilimlerini, hastanın başında öğretmiyoruz. Kadavranın üzerinde aylarca, belki yıllarca çalışmadınız mı, çalışmıyor musunuz? Niye mühendilik bilimleri, makine fakültesi sanayiye giderken bu kadar zorlanıyor veya gitmiyor? Niye tekstil mühendisliği, üniversitede eğitim veriyor? Niye inşaat mühendisliği, Denizli'nin tamamında her türlü inşaat faaliyeti yapılırken illa ki kapalı odasında, burada kalmak gibi bir şeyi tercih ediyor? Niye hocalarımız tulumlarıyla beraber, öğrencileriyle birlikte reel hayatın içinde olmuyor? Bunları görmeyen, bunları yaşamayan bakın korkak oluyoruz arkadaşlar. Ne olur üniversitelerden çıkalım. Teknopark da çıksın dışarıya. Buradaki arkadaşlarımız mutlaka alanda olsun. Alanda, bu işin içinde olsun. Eminim bakış açılarımız değişecek."