Kaynanalar dizisindeki uyanık işadamı Nuri Kantar tiplemesiyle beğeni toplayan Tekin Akmansoy, 12 Şubat 2013 tarihinde vefat etmişti. Denizli Belediye Meclisi, aldığı kararla Denizlili olan ünlü tiyatro oyuncusunun adının bir parka verilmesi kararlaştırdı.
Akmansoy'un adı, Denizli Açık Hava Tiyatrosu’nun yanındaki parka törenle verildi. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Tekin Akmansoy’un kızı Arzu Akmansoy ve vatandaşlar katıldı.
Açılışta konuşan Arzu Akmansoy, böyle güzel bir parka babasının adı verildiği için mutlu olduğunu belirterek, "Bu çok anlamlı bir açılış. Babam tüm hayatını tiyatroya adadı. Şu anda da aramızda onu hissediyorum. Tiyatro onun hayatıydı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ise Tekin Akmansoy’un tiyatronun duayenlerinden olduğunu ifade ederek, "Yaptığı işlerle her zaman halkın gönlündeydi. Biz de Denizli’nin en güzel yerlerinden birisine ismini vermek istedik. Denizli Belediye Meclisi de bu kararı oy birliğiyle aldı. Büyük ustaya her zaman vefamızı göstereceğiz. Onun ismi burada hep yaşayacak’’ diye konuştu.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir de tiyatronun Denizli’de çok eski uygarlıklardan bu yana devam ettiğini belirterek, "Denizli’deki antik kentlerde tiyatrolar var. Tiyatrolar hep burada vardı. Biz küçükken onu izledik. Biz onunla ailenin ne demek olduğunu öğrendik. Tiyatro hayatın kendisidir. Tekin Akmansoy nur içinde yatsın’’ diye konuştu.
Protokol üyeleri ve Tekin Akmansoy’un kızı Arzu Akmansoy, daha sonra Tekin Akmansoy Parkı'nın açılışını yaptı.