Hayvancılıkla ilgili çalışan 28 bin işletmeye sahip olması nedeniyle Türkiye’nin Hollanda’sı olarak bilinen Burdur, hayvancılık sektörünün zirvesine ev sahipliği yapacak.  Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı sektörün devlerini biraraya getirecek. Fuarın açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yapacak.

GL Platform Fuarcılık tarafından ilki geçtiğimiz yıl Burdur’da gerçekleştirilen Teke Yöresi 2. Canlı Hayvan, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, bu yıl 28 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında 35 bin metrekarelik Uzay Çatı altındaki Burdur Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuar çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeleri görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak. Yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak.

ÜRETİCİLER ALICILARLA BULUŞACAK

Teke yöresi olması nedeniyle Burdur’un yanısıra Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya’yı da kapsayan fuar, sektörel üretimin her aşamasında yer alan firmaları biraraya getirip yeni işbirliklerine de zemin hazırlayacak. Tarımsal kimya ürünleri, ekolojik ve organik tarım, traktör ve biçerdöver, tarım makinaları, sulama, seracılık,  toprak ölçüm sistemleri, zirai ilaçlar, bahçe ekipmanları, gübre ve veterinerlik hizmetlerine yönelik stantlar da fuar ziyaretçilerini ağırlayacak.

EN GÜZELİ SEÇİLECEK

Fuar, ayrıca düzenlenecek yarışmalarla renkli görüntülere de sahne olacak. KÖYKOOP ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından gerçekleştirilecek Burdur Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması’nda, üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip küçükbaş ırklar boy gösterecek. Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin düzenleyeceği 11. Burdur Damızlık İnek Güzellik Yarışması’nda heyecan dorukta olacak. Fuar ziyaretçisi çiftçiler ise fuar alanı girişinde dolduracakları bilgi formu ile kayıt altına alınacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile çeşitli ödüllerin sahibi olacak.

GÜÇBİRLİĞİ İLAN EDİLECEK

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, tarım, hayvancılık ve yem teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının biraraya geleceğine dikkat çekerek, “Fuara katılan da fuarı ziyaret eden de ticari kazanç elde edecek. Hem Burdur hem Türkiye kazanacak” dedi.  Burdur’un hayvancılıkta çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ceylan, sektörde yeni ürünlerle birlikte hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesine yönelik yeni teknolojilerin tanıtımının da yapılacağını ifade eden Ceylan, "Burdur’daki küçük ve büyükbaş hayvan sayısı giderek artıyor. 210 bin büyükbaş, 362 bin küçükbaş hayvanın yanısıra yılda ortalama 362 bin ton süt üretiliyor. Şimdi sıra hayvancılığa dayalı sanayide. Fuar, bu taleplerin gündeme getirileceği bir arena da olacak. Burdur hak ettiği potansiyele mutlaka sahip olmalı. Türkiye’yi sırtlayacak bu potansiyeli ortaya çıkartacak tüm sektör temsilcileri Burdur Fuarı’nda güçbirliğini ilan edecek” dedi. Ceylan, işletmeler arasında yeni ticari ilişkiler kurulması, pazar payının artırılması ve geleceğe dönük akılcı yatırımların yapılmasına aracılık edecek fuarın üreticinin de ufkunu açacağını söyledi.