Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi'nde Denizli'yi temsil edecek olan üyelerinin seçimi Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin koordine ettiği toplantıyla yapıldı. 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin de katılımıyla Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi'ne üye seçimi yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin koordine ettiği ve yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Zolan, TBB'nin tüm belediyelerin sorunları çözme noktasında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Yerel yönetimler adına TBB'nin çıkan yasalarda çok etkin olduğunun altını çizen Başkan Zolan sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyeliği seçimlerini koordine etme konusunda yetki il belediyelerine ve büyükşehir belediyelerine verilmiştir. TBB son 5 yılda tüm yasal düzenlemelerde belediyelerin derdini anlatabilmesi ve belediyelerin sesi olması adına çok etkin görevler ifa etmiştir. Her kanunda mutlaka TBB'nin görüşü, önerileri alınmış, birçok kanun ve düzenlemeler belediyeler birliğinin önerisi doğrultusunda değişikliğe uğramış ve kabul edilmiştir. Bunun yanında gerçekleştirilen sayısız eğitim çalışmaları ile belediyelerimizde bulunan personele alanlarında uzman kişilerce eğitimi verilmiştir. TBB'nin hukuk bürosu tüm başkanlarımızın, meclis üyelerimizin sorularına cevap vererek çözüm üretmiştir."
Başkan Zolan'ın konuşmasını ardından seçimlere geçildi. CHP'den Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, aday olurken AK Parti'den Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, AK Parti Acıpayam Meclis Üyesi Halil Pekdemir TBB meclis üyeliği için aday gösterildi. 283 oyun kullanıldığı seçimde sandıktan 263 geçerli oy, 20 geçersiz oy çıktı. 
Oylamalar sonucunda en yüksek oyu alan Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, AK Parti Acıpayam Meclis Üyesi Halil Pekdemir TBB meclis üyeliğine seçildi.