KÜTAHYA (CİHAN)- Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Kaymakamlık Yardım Platformu’na bağlı faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından Yediveren Dostluk ve Dayanışma Derneği üyeleri, Simav’da meydana gelen deprem nedeniyle depremzede ailelere yardım götürdü.
    Yediveren Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Esra Demiroğlu, konuyla ilgili açıklamasında "Dernek bünyesinde gönüllü olarak görevli 30 üyeyle birlikte Simavlı kardeşlerimizi ziyaret ettik. Mağdur ailelere dağıtılmak üzere toplamış olduğumuz çocuk bezi, battaniye, temel gıda maddeleri ve temizlik ürünlerinden oluşan yardım paketlerini yetkililere teslim ettik. Ayrıca çocuklara oyuncak, şeker, çikolata vererek sevindirmeye çalıştık." dedi.
    Depremzedelerin Türk Kızılay’ının hizmetlerinden çok memnun olduğunu gördüklerini kaydeden Demiroğlu, gerek barınma imkanları, gerekse sağlık ve eğitim hizmetleri açısından iyi hizmet verildiğini gördüklerini bildirdi.
    Depremzedelerden Hamide Ünal, depremin meydana gelmesinin ardından Kızılay’ın kısa sürede çadırları kurduğunu ve çocuklara hemen kreş hizmeti verdiğini belirtti. Artçı depremlerin devam etmesi nedeniyle bir süre daha çadırlarda kalacaklarını bildiren Ünal, verdiği hizmetlerden dolayı Kızılay’a ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. CİHAN