14 yıl aradan sonra yağan kar yağışı  Denizli'de alçak kesimlerde 30 santimetreyi ve yüksek kesimlerde 1 metreyi bulmuştu. Beyaz örtüyle Denizli'yi kaplayan kar  il genelinde erimeye başladı. Ancak Tavas'ta eriyen karlar yağan yağmurlar birleşince bazı mahallerde sel baskınları yaşandı. İlçede Altınova, Sofular, Çiftlik, Ebecik Mahallelerinde sokaklar, bazı ev ve araziler sular altında kaldı.
Özellikle Altınova mahallesinde yoğun yağmur ve kar erimesi birleşince Kıriçi mahallesi ile Mezarlık bölgesinde büyük derenin taşması sonucu mahallede büyük oranda evleri sular bastı. 
Konuyla ilgili bilgi veren Altınova Mahalle Muhtarı İrfan Abumak, "Eriyen karlarla birlikte sağanak yağış sonrası mahallemiz içinden geçen dere taştı. Sokkalar, mahalle ve tarım arazilerimiz sular altında kaldı.  Kesin hasarın tespit edilmesi için  suların çekilmesini bekliyoruz. Mahallemizin yarısı sular altında. Mahalle mezarlığımız   tamamen sular içinde. Yapılan toplulaştırmadan gelen hata yüzünden yollar yüksekte evlerimiz ise alçakta kaldı. Her yıl yoğun yağış nedeniyle bu zararı mahallemiz çekiyor. Önceki yıllarda Yetkililere sesimizi duyurduk fakat hala bir sonuç alamadık. İllaki can kaybı mı yaşansın. Artık Mahallemizin en büyük sorununa çare bulunsun. Her yıl su taşkınlarından büyük zarar görüyoruz.” dedi.

BAŞKANDA OLAY YERİNDE

Yağışların ardından bölgede incelemelerde bulunan Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, vatandaşlarla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Akyol inceleme sonrasında yaptığı açıklamada; “ Tavas ta m2 ye 46 kg yağış düşünce özellikle kar sularıyla birlikte Medet, Solmaz Çiftlik bölgemize su baskınları var. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. En büyük tesellimiz can kaybının olmayışı” dedi.