Denizli'nin Tavas İlçesi'nin köylerinde çiftçiler mahsul alabilmek için gece boyu tarlada domuz bekliyorlar. Daha çok bakliyat ürünlerine dadanan bu yabani hayvanlar uğradıkları tarlaları talan edip gidiyorlar. Çiftçi ürününü sağlam alabilmek için elinden geleni yapıyor. 
Denizli'nin Tavas İlçesi Avdan, Denizoluk, Gökçeler, Yahşiler, Akıncılar mahallelerinde gece saatlerinde arazilerdeki mahsuller için tehlikeli olan bu hayvanlardan ürünlerini korumak isteyen çiftçi, ses bombalarıyla, tüfeklerle, bu hayvanları ürünlerinden uzaklaştırmaya çalışıyor. 
Çiftçiler, bu hayvanların akşam namazı sonrası yerlerinden çıktıklarını ve sabah gün ağarana kadar tarlalarda dolaştığını belirtti. Ürününü sağlam almak isteyen çiftçiler, "Bin bir zorlukla sürdüğümüz toprağa ektiğimiz tohumlarımızdan tam mahsul alacağımız sırada, domuzlar tarafından talan edilmesi bizleri derinden yaralıyor. Bu hayvanlar gündüz akşama kadar yatar, akşam gün battıktan sonra kalkar ve aç olan karnını doyurmak için her tarlaya saldırır. Yediği önemli değil, ürünlerin üzerine yatar, tepinir, yediğinin 10 katı zarar verir. Bu hayvanın geldiğini hissettiğimizde orada olursak, onları ürkütmek için ses bombası patlarız, gider. Bununla çilemiz biter mi bitmez; komşunun tarlasına gitmesin diye peşinden gideriz. Sabaha kadar süreç devam eder. Sabahleyin güneşin doğmasına yakın karnını doyuran bu hayvanlar dinlenmek için yatarlar, biz de akşama kadar rahat bir nefes alırız. Sevindirici yanı başlıca geçim kaynağımız olan tütüne dokunmamaları." dedi. 
Bu hayvanlardan mahsullerini korumak isteyen çiftçilere ürünlerini tarladan alıp eve getirinceye gece yatak yüzü görünmüyor.