Acıpayam, Bozkurt, Çardak ve Serinhisar ilçelerimizde görülen tarla faresi ile ilgili sorunların görüşülmesi için Denizli Valiliği toplantı salonundaVali Yardımcısı Erol Türkmen başkanlığında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, ilgili Belediye Başkanları, Kaymakamlar, İlçe Müdürlükleri, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çardak Hava Meydan Komutanlığı, Çardak DHMİ Havalimanı Müdürlüğü, Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Denser Denizli Serbest Bölge Kurucu ve İşletici A.Ş.Ziraat Odası Başkanları, Mahalle Muhtarları, Üretici Birliği Başkanlıkları, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Sulama Kooperatifleri ve Çiftçilerin katılımıyla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu tarla faresinin zarar şekli, yayılışı, doğal düşmanları, kültürel, mekanik ve kimyasal mücadele konularında ayrıntılı bilgiler vererek kamuyu aydınlatıldı. Tarla farelerinin 2 ayda bir yavruladığı ve doğan yavrularında 2-3 ay sonra yavrulamaya başladığı, iklim ve besin ortamının uygun olduğu yıllarda 8-9 yavru yapabildiği ve bu nedenle de çok hızlı çoğaldığını ifade etti.

2014-2015 yıllarında yapılan çalışmaların ve alınan önlemlerin anlatıldığı toplantıda katılımcılardan sorunun çözümü noktasında destekleri görüşüldü ve yapılabilecek projeler hakkında bilgiler verilildi.
İşlenen tarım arazilerinde toplu ve tarama mücadele yapılması, bu mücadeleye tüm çiftçilerin katılımının sağlanması için çalışmalar programlandı. İşlenmeyen alanlarda ise ziraat odaları, köy muhtarları ve belediye başkanlıklarıyla işbirliği yapılarak kimyasal mücadeleye karar verildi.