Muğla’da bir aile, içine tarım ilacı katıldığı ileri sürülen damacanadan içtikleri sudan zehirlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beş gündür tedavi edilen babaanne Humayin Çelikoğlu (68) hayatını kaybetti.

İddiaya göre 25 Ocak 2013 tarihinde 4 yaşındaki Fazıl ve 7 yaşındaki Esra Çelikoğlu kardeşler, evde oynadıkları sırada ellerine geçirdikleri tarım ilacını su dolu damacanaya boşalttı. Suda sıvılaşan ilacı fark edemeyen Çelikoğlu önce kendisi içti, sonra da torunlarına içirdi. Kısa bir süre sonra mide bulantısı şikâyetiyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldılar. Annesini ve çocuklarını hastaneye götürüp eve dönen İsmail Çelikoğlu da aynı sudan içti ve o da hastaneye kaldırıldı. Durumları kritik olan baba ve çocukları İzmir sevk edildi. Fazıl ve Esra kardeşler Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, baba Çelikoğlu ise Özel Şifa hastanelerinde tedavi altına alındı. Muğla'da tedavisi beş gündür süren Humayin Çelikoğlu, bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Baba Çelikoğlu ve oğlunun yoğun bakım ünitesinde tedavilerinin sürdüğü, 7 yaşındaki Esra’nın is etaburcu edildiği öğrenildi. Babaanne Çelikoğlu’nun cenazesi, Kurşunlu Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık'ta defnedildi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı açıklamada aile bireylerinin ilk tetkiklere göre kanlarında zehirlenme belirtileri olduğunu ifade ederek, “Evden alınan su numuneleri, İzmir Adli Tabipliği’ne gönderildi. Cumhuriyet savcılığı, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.” dedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.