Denizli'de Asıl mesleği Psikolojik danışman olan, 35 yaşındaki Fatih Çiftçibaşı, 15 Mayıs Mahallesi'nde satın aldığı Osmanlı döneminden kalma konağı sıra dışı bir işletme haline getirdi. İki katlı konağın yapısını bozmadan içinde yaptığı dekorasyonla 'Korku evi' haline getiren Çiftçibaşı, Denizlililer'e korku ve adrenalin yaşatıyor. Korku Evi'ne girecek oyunculardan 8 ayrı bölümde yer alan 9 şifreyi çözerek, oyunu tamamlayıp, esrarengiz ölümleri aydınlatmaları isteniyor. Evin içerisinde karanlık bir ortama girenlere hareket edebilmeleri ve etrafı görebilmeleri için sadece küçük el fenerleri veriliyor. Gerilim müzikleri ve beklenmeyen sürprizlerle adrenalinin yükseldiği korku evinde, bir bölümden diğerine geçebilmek için odalarda gizlenen şifrelerin bulunarak kapılardaki kilitlerin açılması gerekiyor. Korku evindeki oyunlarda en az 3 en fazla 8 kişi yer alırken, bir seans ise 50 dakikada tamamlanıyor. Oyunculardan bu süre içinde final bölümüne gelip final şifresini çözerek etapları tamamlaması bekleniyor. Oyun tamamlandıktan sonra isteyenlere seans boyunca yaşadıkları korku ve heyecan görüntüleri de veriliyor. 



Korku evlerinin özellikle Avrupa'da ve büyükşehirlerde yaygın olarak bulunduğunu belirten Çiftçibaşı, Denizli'de korku evi olmamasından yola çıkarak tarihi konağı korku evine dönüştürdüğünü söyledi. Korku evine girenlerin oyun sırasında zaman zaman çok korktuğunu dile getiren Çiftçibaşı, şöyle dedi:

"Oyun sürecinde korku dolu anlar yaşanıyor ve devam etmek istemeyenler oluyor. Devam etmek istemeyenleri odadan dışarı çıkmasını sağlayıp, sakinleştiriyoruz. Korku Evi'nde eğlenceyi ve korkuyu dengeli bir şekilde yaşatıyoruz. Adli çalışanlar, bankacılar, güvenlik görevlileri gibi meslek gruplarından gelenler oluyor. Üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor. Oyun grupları ekip halinde çalıştıklarında birlikte mücadele ettiklerinde başarılı oluyor. 9 şifre çözen grupların oranı yüzde 20'yi geçmiyor." 



Fatih Çiftçibaşı, 'Denizli Korku Evi' adını verdiği Osmanlı konağında fiziksel müdahale olmadan ve psikolojik olarak zarar vermeden çeşitli ilizyonlarla korku ve eğlenceyi doğal yollardan yaşattığını söyledi. 



Korku evine giren 3 kişi için 90, 4 kişi için 110 ve 5 kişi için 120 lira alınıyor.