Denizli Belediyesi, bu alanda önemli bir yatırıma daha imza atarak Fesleğen Mahallesi'nde bulunan Sürücü Evi'ni restore etti. Örnek bir proje ile yeniden Denizli'ye kazandırılan Sürücü Evi, kültür merkezi, kütüphane ve sosyal tesis olarak hizmet verecek.
Fesleğen Mahallesi'nde yer alan ve görkemli mimari yapısı ile dikkat çeken Sürücü Evi'nin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye Başkan yardımcıları Mahmud Göngör, Mustafa Gökoğlan ve Ali Değirmenci, yapının eski sahiplerinden Kadime Sürücü ve vatandaşlar katıldı. Orijinaline uygun olarak restore edilen ve baştan aşağıya yeniden düzenlenen Sürücü Evi, başta emekliler ve yaşlılar olmak üzere tüm Denizli halkına kültürel ve sosyal tesis olarak hizmet verecek.
19. yüzyılın ilk yarısında yapılmış olan bu muhteşem mekanın düzenlenmesi sırasında söyleşi odaları, kütüphane, Kent Arşivi bölümü, sergi odası, eğitim odası ve kurs odaları oluşturularak tarih ve kültür bir araya getirildi. Sürücü Evi'nde; 110 bin adet Osmanlı Arşivi belgesi ile 20 bin adet Cumhuriyet Arşivi belgesinin de yer aldığı Kent Arşivi'nin yanı sıra, çeşitli kurslardan da ücretsiz olarak yararlanılabilecek. Buraya gelen vatandaşlar, çay ikramı eşliğinde keyifli bir şekilde vakit geçirme imkanına kavuşacaklar.
150-200 yıllık bir geçmişe sahip olan Sürücü Evi'ne sahip çıktığı için Denizli Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Osman Zolan'a teşekkür eden tarihi binanın varisi Kadime Sürücü, “Denizli Belediyesi’ne tarihi yapılarımıza ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak gelecek nesillere aktardığı için minnettarım. Çocukluğumun geçtiği ve artık yok olma noktasına gelmiş olan bu tarihi yapıya bizzat yoğun ilgi göstererek ilgilendiğiniz için ailem ve kendim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Burada Denizli Belediyesi’nin de yardımları sayesinde kütüphane, Kent Arşivi, sergi odaları, eğitim odaları ve kurs odalarımız oluşturuldu. Ben de önümüzdeki sezon burada, isteyen vatandaşlarımıza belediyemizin de desteğiyle eğitim vereceğim” dedi.

Açılış töreninin sonunda Kadime Sürücü'ye kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Osman Zolan, günün anısına Sürücü'ye bir plaket verdi.