Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir gurbetçiyi gasp eden hırsızlar kaçtıkları araçla kaza yapınca, ilk yardımı gasp ettikleri gurbetçi yaptı. Kazada gaspçılardan biri ölürken, bir diğeri de ağır yaralandı. 2 gaspçı ise araç içinden çıkarıldıktan sonra yoldan geçen başka bir araca binerek olay yerinden kaçtı.

Kaza bugün Acıpayam ilçesine bağlı Kumavşarı beldesinde meydana geldi. 09 RM 226 sahte plakalı araçla Burdur'un Gölhisar ilçesinde yaptıkları hırsızlık sonrası Acıpayam istikametine hareket eden 4 gaspçı, Kumavşarı beldesi akaryakıt istasyonunda mola verdi. Bu sırada İsviçre'den özel otomobiliyle tatile gelen Abdurrahman Oymak isimli gurbetçinin park halindeki aracını fark eden gaspçılar, sert bir cisimle aracın camını kırarak, aracın içinde uyuyan Oymak'ın kucağındaki çantayı zorla aldıktan sonra aracın sağ ön lastiğini bıçakla keserek olay yerinden hızla uzaklaştı. Olayın şaşkınlığını yaşayan Abdurrahman Oymak, parasının ve pasaportunun bulunduğu çantayı kurtarmak için patlak lastikli aracıyla gaspçıları takibe koyuldu. Takipte gaspçıların bulunduğu araç belde girişinde kavşakta aşırı hız nedeniyle takla attı. Aracından inen Oymak, gaspçılara yardım ederek araçtan inmelerini sağladı. Kazada gaspçıların bulunduğu aracı kullananan sahte kimlikli gaspçı ölürken yine sahte kimlik taşıyan arkadaşı da ağır yaralandı. Araçtaki diğer iki gaspçı ise olay yerine gelen başka bir araca binerek kaza mahallinden uzaklaştı.

Kaza yapan araçta çok sayıda sahte plaka ile birlikte çok miktarda para ve değerli eşya ile birlikte hırsızlıkta ve gaspta kullanılan malzemeler ele geçirildi. Jandarma kaçan iki gaspçıyı daha yakalamak için çalışma başlattı.