Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İmran Eraslan ile Hüseyin Memişoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Habib Yıldız ile Ali Önal hazır bulundu. Türkiye, Denizli, İran ve Tahran ekonomilerinin masaya yatırıldığı görüşmede, özellikle Tahran’ın Denizli için önemli bir pazar olduğu ve bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
Türkiye’nin dördüncü turizm kaynağının İran olduğunu, bu ülkeden yılda 2 milyon turistin geldiğini anlatan Büyükelçi Ümit Yardım, Denizli’nin ticari ilişkilerini İran ile güçlendirmek istediklerini ifade etti. İran’ın Denizli için potansiyel pazar olduğunu dile getiren Yardım, bu potansiyeli değerlendirmek için Tahran’da Denizli ürünlerinin tanıtılacağı bir etkinlik gerçekleştirilebileceğini söyledi.       
Denizli’nin tekstil ürünlerinin İran’da çok alıcı bulduğunu söyleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Malum olduğu üzere Denizli’de, tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal, cam sanayi, çeşitli kimyasal ürünler üretilmekte, son yıllarda da seracılık sektörü önemli bir potansiyele ulaşmıştır. En önemli ihracat kalemlerimizden tekstilde 1 milyar 400 milyon dolar civarında, mermer-travertende ise 270 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirmekteyiz. Kablo-metal ürünlerin de ihraç edildiği ilimizde toplam 3 milyar dolar civarında ihracat yapıyoruz. Bu ürünlerimizi İran’a da ihraç edebiliriz. Ayrıca İran’daki turist potansiyelini de ilimize çekmek istiyoruz. Denizli’yi her yönüyle tanıttığımızda ilimiz adına farklı bir alternatif pazar daha oluşturmuş olacağımıza inanıyorum.” dedi.