Denizli'nin Tavas İlçesi'nin Avdan Mahallesi'nde 5 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol kol ve bacağı felç olan 67 yaşındaki Billur Verme, yaşamını ev içerisinde sürünerek devam ettiriyor. Çiftçi olan 66 yaşındaki eşi Yaşar Verme ise, eşine çaresizlik içinde bakmaya çalışıyor. Çiftin hayatlarındaki tek istekleri ise akülü bir sandalye. Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu aracı alamadıklarını belirten yaşlı kadın, hayırseverlerden destek bekliyor. 
Tavas'ın en uzak mahallelerinden biri olan Avdan'da yaşayan, geçimini çiftçilikle geçiren 66 yaşındaki Yaşar Verme'nin eşi Billur Verme, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç oldu. 5 yıldır bu şekilde hayatını devam ettiren yaşlı kadın kıt kanaat geçirdikleri ömürlerinin son baharında böyle bir rahatsızlıktan dolayı evden dışarı dahi çıkamıyor.  İhtiyaçlarını sürünerek ev içerisinde gidermeye çalışan yaşlı kadının durumu ise içler acısı. Kocası Yaşar Verme ise, yaşlılıktan dolayı eşine destek olmakta zorlanıyor. Eşinin durumundan dolayı çiftçilikte yapamayan Yaşar Verme, eşine bağlanan bakım aylığı ile evini geçindirmeye çalışıyor. 

SESİMİZİ DUYUN
Talihsiz kadının hayattan tek isteği ise, akülü bir sandalye. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu aracı alamayacaklarını belirten yaşlı kadın, “Bir hayırseverin desteği ile bu araca sahip olursam sürünmekten kurtulurum ve dışarı çıkarak kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilirim. 5 yıldır bütün ihtiyaçlarımı sürünerek görebiliyorum. Köyümüzdeki bir başka engelli ailesi tekerlekli sandalyesini verdi. Fakat sol yanım tutmadığı için onu kullanamıyorum. Eşim yaşlı olduğu için bana bakmakta zorlanıyor. Hayırseverlerin desteğini bekliyorum” dedi.

billur verme, yaşar verme

DESTEK BEKLİYORUZ
Kendisinin de zayıf olduğunu eşine bakmakta zorlandığını belirten eş Yaşar Verme ise, "Halimize şükür, bir şikayetimiz yok, Allah'tan gelene diyecek hiçbir şeyimiz yok. Eşim 5 yıl önce felç oldu bu duruma geldik. Kendi kendimize hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Köy yerinde herkesin işi başından aşkın olduğu için yardım edenlerimiz de her zaman yanımıza gelemiyor. Devletin verdiği aylık 790 liralık aylıkla asli ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Akülü araba alacak gücümüz yok." dedi. 

Verme ailesinin tek isteği rahatça gezebilmek, kendi işlerini kimseye muhtaç olmadan görebilmek.