Ülkede olduğu gibi Denizli’de trafik terörüne  binlerce can veriyor, milli servet heba oluyor. Bu anlamda trafik eğitiminin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Denizli Sürücü Kursları Derneği, üyeleriyla birlikte eğitimin en iyi şekilde verilmesi için ehliyette taban fiyatları belirleyerek uyulması için prensip kararı aldı. Karara göre B sınıf ehliyet için taban fiyat 750 lira olarak belirlendi. 


Napa Otel’de gerçekleşen toplantıya Özel Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, Genel Sekreter Hakan Balaban, Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Asilkurt,  Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Alparslan ve Ahmet Akakça olmak üzere sürücü kursu yetkilileri katıldı. Toplantıda trafik kazalarıyla hem van hem de milli servetinyok olduğuna vurgu yapılarak, eğitimde kalitenin artırılmasının önemine vurgu yapıldı. Direksiyon eğitim başta olmak üzere kaliteli bir eğitim için toplantıda ehliyet fiyatlarında ise, taban rakamlar belirlenerek uyulması için prensip kararı alındı. Buna göre B sınıı ehliyet 750 lira, E ve D sınıfı ehliyet 1250 lira ve B2 sınıfı ehliyet 500 lira olarak belirlendi. 

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ
Özel sürücü kurslarının birer eğitim yuvası olduğunu hatırlatan  Yılmaz, "Dernek olarak 2005 yılından bugüne çalışmalarımızı yürütüyoruz. Denizli'de faaliyet gösteren 28 merkez 18 ilçe olmak üzere sürücü kurslarımızın yüzde 98'ini bünyemizde barındırıyoruz. Amacımız ilimizde kaliteli, güvenilir ve saygın eğitim anlayışını etkin kılmanın mücadelesini vermektedir. Bizler yıllardır maliyetine eğitim vererek, ayakta kalmanın mücadelesini veriyoruz. Şu başlıca bir gerçek ki, sürücü kursları birer eğitim kurumudur. Verilen eğitimle başta kursiyerler olmak üzere halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır. Trafik terörünün her gün, cana mal olduğu ülkemizde sürücü eğitiminin kalitesini artırmak için Milli Eğitim Bakanlığımız ve ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmaları bizlere rehberlik etmekte. Hiç şüphesiz bu kadar önemli ve gideri yani maliyeti olan bir hizmetinde karşığılı düşük ücretle yapılmaz. Deriksiyon eğitim başta olmak üzere eğitimin en iyi şekilde verilebilmesi için sürücü kurslarımızla birlikte taban fiyatları belirleyerek prensip kararı aldık. Amacımız adayların tam olarak eğitimlerini alabilmeleri” diye konuştu.