İSTANBUL (CİHAN)- Beyoğlu’nda İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Suriye’de yaşanan olayları protesto etti. Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na yürüyen grup, kefen giyerek basın açıklaması yaptı.
İHD üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, Suriye’deki olayları protesto etmek için Taksim Meydanı’nda toplandı. ‘Baas-Esad Suriye’de katliam yapıyor’ yazılı pankart açan grup ‘Azadi özgürlük’ , ‘Suriye’de katliamın tanığıyız’ yazılı dövizlerle İstiklal Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. ‘Özgür Suriye’ yazılı balonlar taşıyan grup yürüyüş boyunca ‘‘Katil Beşar Suriye’den defol’ , ‘Suriye halkı yalnız değildir’ , ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ şeklinde sloganlar attı.
Galatasaray Meydanı’na ulaşan grup içinden birkaç kişi hayatlarını kaybedenleri temsil için kefen giyerek yere yattı. Grup adına bir açıklama yapan İbrahim Aközel, Suriye tarihinde yaşanan benzer olayları anlattı. İnsan Hakları savunucuları olarak taleplerini sıralayan Aközel, “Suriye’nin insanlık dışı uygulamalarına son vermesine, İran’ın ve Türkiye’nin ABD eksenli çapraşık çıkar ilişkileri ile emperyal yaklaşımlarından vazgeçmeye çağırıyoruz.” dedi.
Eylemciler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
CİHAN