BURSA (CİHAN)- Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların şüpheli paketleri zaman geçirmeden '155 Polis İmdat Hattı'na bildirmelerini istedi.
    Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Bu tür olaylarda en arzu edilmeyen şey paniktir. Şüphelenilen paketin bomba olabileceği düşünülerek, gereksiz paniğe sebep vererek istenmeyen yaralanmalara yol açabilirsiniz, soğuk kanlı ancak temkinli hareket çevrenize güven verecektir. Ayrıca şüpheli paket uzaktan kumandalı bir patlayıcı ise bomba düzeneğini harekete geçirecek olan terörist kendince en uygun zamanı kollamak amacıyla bombayı bıraktığı yeri görebileceği bir mesafede bulunacaktır. Çevredeki kişileri iyi analiz ediniz. Her şüpheli paket, poşet ve benzeri cisimlerin mutlaka bomba olabileceği değerlendirilmelidir." denildi.

ŞÜPHELİ PAKETİN ÜZERİNDEN ATLAMAYIN
    Şüpheli bir paket görüldüğünde 'bomba' diyerek bağırılmasının da yanlışlığına vurgu yapıldı. Şüpheli pakete dokunulmaması istenen açıklamada şu uyarılara yer verildi: "Açıkta duran paketin ne tür bir patlayıcı düzeneğine sahip olduğu bilinmediğinden yakınında veya çevresinde sigara ile dolaşmayınız. Üzerinden atlamayınız, başkalarının atlamasına izin vermeyiniz. Bomba veya şüpheli paket açık alanda ise etrafından en az 100 metre, kapalı alanda ise mümkün olduğunca uzaklaşılmalıdır. Çevrede fotoğraf çekenler var ise çekmemeleri konusunda uyarınız. Zira bazı bomba düzenekleri fotosellidir ve flaş etkisi patlamaya sebep olabilir. Bombalama eylemine müdahale uzmanlık ve özel cihazlar gerektirdiğinden, Bomba İmha Ekipleri olay yerine gelinceye kadar hiç kimse şüpheli paket veya bombaya yaklaştırılmamalıdır. Patlamış bombaya ait iz ve delillerin kaybolmalarını önlemek için, çevre kordon altına alınarak, uzman personelin rahat çalışması sağlanmalıdır." CİHAN