Denizli'nin Tavas İlçesi'nden Süleyman Alata dün itibariyle (26 Ağustos 2013) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreterliği görevine başladı.

Aydın, Denizli ve Muğla illerinden oluşan bölgemiz kaynaklarının etkin kullanımını, yerel potansiyelin harekete geçirilmesini, ulusal ve uluslararası alanda bölgenin rekabet düzeyinin en üst seviyeye çıkarılmasını, istihdam olanaklarının ve yeni sektörlerin desteklenmesi amacıyla şeffaflık, katılımcılık ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde tüm paydaşlarımızla birlikte sürekli ve dengeli kalkınmanın gerçekleştirilmesini, kentsel ve çevresel sorunların üstesinden gelinerek bölge halkının yaşam standardının yükseltilmesini sağlamak amacıyla kurulan GEKA'da görev aldığı için mutlu olduğunu belirten Alata, genel sekreterlik görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını söyledi.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü'nde Sosyal Araştırmalar Daire Başkanı olarak görev yapan Süleyman Alata, son olarak Kalkınma Bakanlığı Araştırma, Geliştirme ve Girişimcilik Daire Başkanı olarak görevini sürdürdü.

1973 yılında Denizli'nin Tavas ilçesinde dünyaya gelen Alata, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1996 yılında mezun oldu. Daha sonra yüksek lisans derecesini "Policy Economics" konusunda University of Illinois at Urbana-Champaign'den aldı.