Geçen hafta silahla başından vurularak ağır yaralanan ve bu sabah tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Süleyman Tuncay’ın ailesi organlarını bağışladı. 
Geçen hafta Kütahya’da çıkan kavgada av tüfeğiyle başından yaralanan ve tedavi için Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Servisi'ne getirilen Süleyman Tuncay (18)'ın bu sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Süleyman Tuncay’ın duyarlı ailesi evlatlarının organlarını bağışlayarak, organ nakli beleyen 6 hasta için umut oldu.
Kütahya merkez Osmanlı Caddesi kavşağında geçen 17 Mayıs gecesi henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan kavgada av tüfeğiyle başından yaralanan Süleyman Tuncay, ambulansla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tuncay, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Uşak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Uşak Devlet Hastanesi’nde yaklaşık beş gündür tedavisine devam edilen gencin sabah saat 10.00 sıralarında beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Bunun üzerine Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, durumu baba Ahmet Tuncay'a izah ederek evladının başka bedenlerde can bulması için organlarının bağışlanmasını istedi. Baba Tuncay, oğlunun kalp, karaciğer, böbrek, pankreas, kornea ve böbreklerini bağışlamayı kabul etti. Acılı baba, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Oğlum oto yıkamacıda çalışıyordu. Olayın olduğu akşam arkadaşlarıyla iki grup arasında kavga çıkmış. Oğlum kavga sırasında tüfekle başından ağır yaralanmış. Kütahya’dan buraya gönderdiler. Bu sabahta oğlumuzu kaybettik. Canımız çok yanıyor. Başkalarının hayatı sönmesin yuvası yıkılmasın tek dileğim bu. Organ bekleyen hastaların sağlığına kavuşması için oğlumun iç organlarını bağışladım" dedi.
Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, konuyla ilgili olarak İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bilgi verildiğini ve ekiplerin Uşak’a gelmesini beklediklerini söyleyerek şöyle devam etti: "Süleyman Tuncay Uşak Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğinde durumu kritikti. Tüm çabalara rağmen Süleyman kardeşimiz hayata tutunamadı ve bu sabah saat 10.00'da beyin ölümü tanısı konuldu. Bunun üzerine aileyle görüşmemiz oldu. Bu ailemizde organ bağışını onaylayınca bizde koordinasyon merkezimize sunumumuzu yaptık. Organlar en uygun ve en acil hastalara koordine edilecek. Süleyman Tuncay'ın bağışlanan organlarıyla 6 kişinin hayat bulacağını umut ediyoruz" diyerek gelişmeleri ifade etti.
Süleyman Tuncay’ın organlarının bu akşam saatlerinde alınarak nakil yapılacak hastanelere gönderilmesi bekleniyor.