Denizli’de kendisini polis olarak tanıtarak şehit annesinin 65 bin TL’sini dolandıran şahıs, Antalya’da yakalandı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleşen sorgusunun ardından Adli makamlara teslim edildi. Suçsuz olduğunu belirten zanlı, kendisini görüntüleyen gazetecileri de tehdit etti. 

1999 yılında Osmaniye’de vatani görevini yaparken teröristler tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan Süleyman Acar’ın ailesi dolandırıcıların kurbanı olmuştu. Acılı şehit annesi Ayşe Acar'ı (65) telefonla arayarak dolandıran U.O. (30), daha sonra kayıplara karışmıştı. Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlattı. İlk olarak dolandırıcılığı yapan şahsı belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, daha sonra seri operasyonlarla U.O.’nun olabileceği yerlerde arama yaptı. Son olarak şahsın Antalya’da olduğu bilgisine ulaşan ekipler, şahsı Antalya’da yaptığı operasyonla yakaladı. Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen zanlı burada sorgulandı. Şehit annesi Ayşe Acar’ın da emniyete gelerek teşhis ettiği zanlı, sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.
Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen zanlı U.O., "Yanlış yapıyorsunuz. Hepinizi yakarım. Ben kimseyi dolandırmadım" diyerek kendisini görüntüleyen gazetecileri tehdit etti. Polis arabasına bindirilen U.O. adliyeye götürüldü.