Denizli'de Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu'nun 16 Mart 2016 tarihinde Pamukkale Üniversitesi'nde 'Başkanlık sistemi perspektifinde yerel yönetimlerin geleceği' konulu konferans vereceği belirtilmişti. Ertesi gün ise konferansın Pamukkale Üniversitesi tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği belirtildi. Konferansın iptal gerekçesi olarak  ise üniversitede son zamanlarda yaşanan öğrenciler arasındaki tartışmaların olduğu, güvenlik gerekçesiyle Subaşıoğlu'nun konuşacağı programın iptal edildiği belirtildi. 

Kulis20.com internet sitesinin haberine göre konferansın iptal edilmesinde dikkat çeken bir konu da, AK Parti İl Gençlik kolları başkanlığının ardından AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğine seçilen İsmail Eyüpoğlu’nun facebook hesabından paylaştığı, “Programını bizim arkadaşlarla değil de, karşıt görüşlerle yapmaya kalkarsan kapıyı böyle suratına kapatırlar bakar kalırsın” sözleri oldu. Eyüpoğlu'nun bu mesajının altına Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu, "Bu Mesajı bana mı yazdınız?" diye yorum yaptı. Daha sonra bu mesaj ve yorum silindi. 
Konferansın iptali sonrası bir açıklama yapan Subaşıoğlu, "Başkanlık Sistemi'ni her koşulda anlatmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı.