Denizli ayağının ilk müsabakası Erzurum Can Dadaşlar Atlı Cirit Kulübü ile Sivas Önder Atlı Cirit Kulüpleri arasında oynanan müsabakanın startını Vali Dr. Ahmet Altıparmak verdi.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi Geleneksel Spor Oyunları sahasında başlayan müsabakaların açılış maçına Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Özcan, Geleneksel Spor Dalları Federasyon Yetkilileri, müsabakalara katılan Spor Kulüplerinin Başkanları ile çok sayıda Denizlili ciritsever katıldı.


ATLI CİRİT B GRUBU YÜKSELME MÜSABAKALARI
 
Spor Dalları Federasyonu'nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan atlı cirit yükselme grubu müsabakaları, aynı tarihlerde Türkiye’de 4 ayrı merkezde yapılacak. Denizli’de oynanacak B grubu müsabakalarında Erzurum, Uşak, Erzincan ve Sivas illeri temsilcileri yarışacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yapılacak yarışmalar sıcak havadan dolayı akşam saatlerinde oynanacak.


CİRİT HEYECANINA TÜM DENİZLİ DAVETLİ
 
Albayrak mevkiinde bulunan Büyükşehir Belediyeye ait Spor Toto Spor Kompleksi Geleneksel Spor Oyunları sahasında yapılacak atlı cirit müsabakalarına önceki yıllarda olduğu gibi Denizlili sporseverlerin ilgi göstermesi bekleniyor. 4 takımdan birinin yarı final bileti alacağı yarışmalarda Erzurum Can Dadaşlar Atlı Cirit Kulübü, Uşak Omurca Atlı Cirit Kulübü, Erzincan Cirit Kulübü ve Sivas Önder Atlı Cirit Kulüpleri sahaya çıkacak. Atlı Cirit heyecanını tüm Denizliler ücretsiz olarak izleyebilecek. Müsabakalar 12 – 13 Ağustos tarihlerinde saat 19:00 ve 21:00’da, 14 Ağustos Pazar günü ise 08:00 ila 10:00’da gerçekleştirilecek.