Pamukkale Üniversitesi’nde 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı spor ödül töreni yapıldı. Törende, Türkiye şampiyonu olan futbol takımı ile dereceye giren sporcu ve antrenörlere ödülleri verildi. 
Pamukkale Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen spor ödül töreni, yoğun bir katılımla gerçekleşti. 2013-2014 eğitim yılında üniversite dışı ve içinde yapılan spor müsabakalarında, takım ve ferdide dereceye giren öğrencilere ve antrenörlerine ödülleri verildi. Toplam 26 branşta turnuvalara katılan öğrenciler bilek güreşi, futbol, karate, muay-thai, okçuluk ve voleybol branşlarında derece elde ettiler. 
PAÜ Turuncu Salon’da düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahittin Özçelik ve Prof. Dr. Ali Keskin, Spor Bilimleri ve Teknolojileri Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa, Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Sinan Baş, öğretim elemanları, antrenörler ve öğrenciler katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan SKS Daire Başkanı Sinan Baş, “Üniversitemiz 2013 yılında 178 üniversite içerisinde madalya sıralamasında 14. olarak önemli bir başarı elde etmiştir. Bu yıl futbol takımımızın Türkiye Şampiyonu olması ve önümüzdeki yıl ülkemizi Avrupa’da temsil edecek olması, bizleri ayrıca gururlandırmıştır. Üniversite içinde ise 7 branşta düzenlediğimiz turnuvalara, 2 bine yakın personel ve öğrenci katılmıştır” şeklinde konuştu.
Birçok alanda olduğu gibi sporda da uluslararasılaşma başarısını gösterdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, “Öncelikle sporun değişik branşlarında başarılı olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve kutluyorum. Son üç yıldır Yüksek Öğretim Kurulu’nun olmazsa olmaz kavramı uluslararasılaşma. Hedefimiz her yaptığımız işte bu seviyeyi yakalamaktır. Birçok alanda olduğu gibi sporda da bu şansı yakaladık. Üniversite futbol takımımız Türkiye’yi temsilen üniversitemizi yurt dışında temsil edecek. AB Eğitim Gençlik bütçesini en fazla kullanan ve en çok yurtdışına öğrenci gönderen PAÜ’nün, spor alanında da uluslararasılaşma sürecine damga vurmasından dolayı kutluyorum. Bu başarıların artması için uluslararası düzeyde bir salon gerekiyordu, onu da yaptık. Hiçbir devlet üniversitesinde olmayan 5 bin kişi kapasiteli salonumuzu Türk sporuna armağan etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve üniversite içi turnuvalarda dereceye giren takım ve sporculara teşekkür belgeleri ve ödülleri verildi.