YOZGAT (CİHAN)- Yozgat’ın Sorgun Müftülüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında Afrika için 110 bin 770 lira para yardımı toplandı.
    Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, ilçede Afrika için rekor sayılabilecek bir para yardımı yapıldığını söyledi. Müftü Ekinci, Afrika ülkelerinde yaşanan açlık, yokluk ve kıtlık yüzünden insanların hayatlarını kaybettiğini, buna hiçbir kimsenin duyarsız kalamayacağını ifade etti.
Ekinci, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, sivil toplum örgütlerimiz ve ilimizde Yozgat Valiliğimiz tarafından başlatılan kampanyalar kapsamında duyarlı vatandaşlarımız bu kampanyalara oldukça desek verdiler." dedi.
    Ülkede medya tarafından Afrika ülkelerinde yaşanan insanların açlık ve yokluk sıkıntılarını ekranlara taşınması bu kampanyalara çok büyük katkı sağladığını ifade eden Ekinci, "Türk insanı geçmişte olduğu gibi her zaman yardıma muhtaç insana elinden geldiğince yardım etmiştir. İnsanlarımız o kadar yardımsever ki, zenginiyle fakiriyle; yaşlısıyla genciyle, verebileceği en fazla miktarı vermek için kendisiyle yarışıyor. Beş kişilik bir aile normal fitre tutarının 5 katı, 10 katı yardım yapmak için adeta bütçesini zorluyor." diye konuştu.
    Yardım kampanyasının devam ettiğini ve herkesin kampanyaya destek vermesi gerektiğini belirten Müftü Ekinci, "11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayını idrak ettiğimiz şu günlerde Sorgun halkı güzel bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileyerek, bu yardım kampanyasına ciddi manada destek verdi. Şu ana kadar Sorgun Müftülüğü'ne yapılan yardımların miktarı 110 bin 770 lira. Yardımda bulunan bütün vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Allah yardımlarını kabul buyursun.” ifadelerini kullandı.
    Yarım kampanyasının sürdüğünü aktaran Ekinci, Bütün vatandaşları imkânları ölçüsünde Afrika’ya yardım yapmaya davet etti.
CİHAN