ANKARA (CİHAN)- Türk Kızılayı, kuraklık ve açlıkla mücadele eden Somali’nin ihtiyaçlarına duyarsız kalmadı. Bölgeye 9 kişilik uzman bir ekip gönderen Türk Kızılayı, bugüne kadar 3 kargo uçağıyla 90 ton ihtiyaç malzemesini de Somali’ye ulaştırdı. İstanbul’dan hareket edecek olan “Burak A.” isimli yardım gemisi de Türk Kızılayı’nın çadır, battaniye, hijyen malzemeleri, temel gıda maddeleri ve bölgede ihtiyaç duyulan 7 adet araçtan oluşan yaklaşık 4 bin ton insani yardım malzemesini Somali’ye götürecek. Yardım gemisinin İstanbul’daki uğurlama törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Serdar Çam, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali katılacak.
    Türk Kızılayı’nın kuraklık ve beraberindeki açlık tehdidi ile mücadele eden Somali’ye yönelik insani yardım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Türk Kızılayı’nın başlattığı kampanyaya halkın verdiği destek 25 milyon liraya ulaştı.
    İstanbul Ambarlı Limanı’nda, Türk bandıralı “Burak A.” isimli yük gemisine, çadır, battaniye, hijyen malzemeleri, temel gıda maddeleri ve bölgede ihtiyaç duyulan 7 adet araçtan (1 fork lift, 4 pikap, 1 tam donanımlı ambulans ve 1 minibüs) oluşan yaklaşık 4 bin ton insani yardım malzemesinin yükleme işlemleri başladı. 3 gün sürmesi planlanan yükleme işlemin sona ermesinin ardından yardım gemisi Somali’ye doğru yola çıkacak.
Yardım gemisine T.C. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca (TİKA) temin edilen 5 ambulans, 1 sondaj makinesi ve muhtelif jeneratörler ile T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı'nca temin edilen yaklaşık 1.500 ton gıda malzemesi de yüklenecek. Yardım gemisinin 16 Ağustos 2011 tarihinde hareket etmesi ve 18-20 gün içerisinde Somali’nin başkenti Mogadişu’ya ulaşması planlanıyor.
    Yardım gemisinin uğurlama töreni ise 14 Ağustos 2011 günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA Başkanı Serdar Çam, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali ve bağışçıların katılımıyla İstanbul Ambarlı Limanı’nda yapılacak. CİHAN