CHP Denizli Gençlik Kolları Soma’da meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak basın açıklaması düzenledi.  Gençlik Kolları İl Başkanı Barış Çelik, Soma’da meydana gelen cinayet Türkiye işçi sınıfı tarihine eklenecek yeni bir felaket olduğunu söyledi.

CHP Denizli Gençlik Kolları Soma’da meydana gelen maden kazasıyla ilgili olarak Candoğan Parkı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Gençlik Kolları İl Başkanı Barış Çelik, Soma’da yaşananların bir cinayet olduğunu ifade ederek, sorunun sistem olduğunu aktardı. Çelik, “Bu sistemde işçiler metalaştırılmakta ve yaratılan her artı değer belki de patronların İstanbul’daki inşaatlarına bir kat olarak geri dönmektedir. Bu sistemde işçinin herhangi bir değeri yoktur. Patron için daha çok kar etmenin yolu daim maliyetleri kısmaktır. Maliyetlerin kısılmasının en kolay yolu ise bunu işçilerin ücretlerine yansıtmaktır” açıklamasında bulundu. 
Maden işletmelerinin acilen devletin denetleyebileceği bir mekanizmayla yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgu yapan Çelik, “Madenler ortak kamusal alanlardır. Bu sebeple bu alanların özel şirketler tarafından işletilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.  Bireysel zenginleşmeyi değil toplumsal zenginleşmeyi sağlayan ve üreten bir yapıyla bu katliamların önüne geçilmelidir” dedi. 
CHP Gençlik Kolları basın açıklaması sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.