Türkiye yasta, Manisa'nın Soma İlçesinde bulunan maden ocağında dün meydana gelen kazada şu ana kadar 201 taş kömürü işçisinin hayatını kaybettiği belirtildi. 
Ölü sayısının artmasından korkulan kazada hala madenin derinliklerinde yüzlerce işçiye sağ veya ölü ulaşılamıyor. Umutlu bekleyiş devam ediyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız zaman zaman açıklama yaptı. Yıldız, "Kaza sırasında 787 işçimiz çalışıyordu. 151 işçinin hayatını kaybettiğini, patlama sırasında madende 787 işçinin bulunduğunu bildirdi. 03:00'te kameraların karşısına geçen Bakan Yıldız, vefat eden işçi sayının 166'ya yükseldiğini bildirdi. Yıldız, yaralı sayısının ise 80 olduğunu belirtti. Sabaha karşı saat 05:00'te tekrar açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, ölü sayısının 201'e yükseldiğini söyledi.
Ölü sayısını 201, yaralı sayısını da 80 olarak açıklayan Yıldız, yaralılar arasında madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğunu kaydetti.

Endişelerinin daha da arttığını belirten Bakan Yıldız, "Daha da zorlanacağımız bir durum olabiilir. Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz. Çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Şu anda 430 kişi kurtarma çalışmasında bulunuyor. İhmal varsa hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmayız ama bu bu gecenin gündemi bu değil. Tek bir şeye fokuslandık, o da arkadaşlarımız sağ olarak kurtarılması. İdari ve adli ne varsa zaten o yapılır. İşçiler çevre ilçelerden, özellikle Savaştepe'nin de bulunduğu yerlerden. Sayı endişe edeceğimiz bir noktaya doğru gidiyor. Şu andaki sayımız da çok fazla. Cenaze işlemlerinin de yapılması gerekiyor. Görev dağılımı yaptık. Yüreğimizde büyük bir acı dolarak bunları yapıyoruz. Herkesin bulunduğu ilçede köyde toprağa verilmesi daha doğru görünüyor" ifadelerini kullandı.