Bakan Ayşenur İslam, Soma’da yaşanan facianın ardından yapılan çalışmalara değinerek, 432 çocuğun babasız kaldığını söyledi.
Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Soma’da yaşanan facianın ardından yapılan çalışmalara değinerek, 432 çocuğun babasız kaldığını, bu çocukların yaş ortalamasının 10 olduğunu açıkladı.
Aile Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) Soma’da yaşanan maden kazasına ilişkin bilgilendirme toplantısı yaptı.
Bakan İslam, "Orada şimdiye kadar ilk günden itibaren ailelerle ilgili çalışmalara devam edildiğini ve bu çalışmaların Sağlık Bakanlığı ile birlikte yürütüldüğünü belirterek, "Ailelerin sosyal durumları ile ilgili tablo ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 289 aileye ulaştık. Ulaşamadığımız bulunduğu şehrin dışına çıkmış ailelerimiz" dedi.
Hayatını kaybeden madencilerden evli olanların sayısı 255, bekar olanlar 46 kişi olduğunu kaydeden İslam, toplam 432 çocuğun babasız kaldığını, bu çocukların yaş ortalamasının 10 olduğunu ve sahada görevli olan personel sayısı hakkında da bilgi verdi.
Bir soru üzerine İslam, sosyal destek anlamında ulaşılmayan köyün olmadığını belirterek, "Sadece 289 hanenin dışında olanlar 11-12 evimize ulaşamadık, onun sebebi de ailelerin evlerinde bulunmamaları. Onlarla da iletişim halindeyiz" dedi.