Söke Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, şehit ailesi için satın alınan 2 katlı evin tapusunu törenle aileye teslim etti.
Hakkari’de geçtiğimiz yıl ekim ayında terör örgütünce yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Sökeli Piyade Komando Er Ferdi Polat’ın Söke’de yaşayan ve kirada oturan ailesine Söke Kaymakamlığı tarafından ev verildi. Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan ve 80 bin liraya alınan evin tapusu, Kaymakam Mehmet Demirezer, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, vakıf üyelerinin ve evi satın alınan işadamı Cavit İşgören'in hazır bulunduğu bir törenle şehit ailesine verildi.
Evin tapusunu şehit annesi Nazmiye Çelik’e teslim eden Kaymakam Mehmet Demirezer, geç de olsa şehit ailesine olan borçlarını yerine getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. "Vafkımızca 80 bin liraya satın alınan bu evin 65 bin lirasını Kaymakamlıkça Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan geri kalan 15 bin lirasını da şehit ailesi verdi. Belediyemiz tarafından da ailemizin gerekli ev ihtiyaçları giderildi. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz şehit ailesine ev almak için çalışma başlattığımız da, annesi Nazmiye Çelik, bize yıllarca yaşadığı Kemalpaşa Mahallesi'nden ayrılmak istemediğini söyleyince tercihimiz yine şehidimizin sokağından ev almak oldu." dedi.
Duygusal anların yaşandığı tapu töreninde zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi Nazmiye Çelik'in "Keşke oğlumuz şehit olmasaydı, biz sokaklarda yatıp kalksak, kiralarda yaşasaydık." sözleri törene katılanları duygulandırdı.