Milliyetçi Hareket  Partisi (MHP) 21. Dönem Denizli Milletvekili Av. Salih Erbeyin, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Peygamber Efendimiz hakkında kullandığı ifadelere sert çıktı.
İçişleri Bakanı Ala’nın açıklamalarının Müslümanları incittiğini belirten MHP 21. Dönem Denizli Milletvekili Av. Salih Erbeyin,  “İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın siyaseten başı dönmüş şöhretin afetine yakalanmıştır. Partisinin bir sahur proğramında yaptığı “Peygamber gurura kapıldı, onun için Allah onu uyardı” konuşması ile: Siyasetlerini kutsallaştırabilme kaygısı ile ilmi gerçeklerden uzak vatandaşlarımızı Hz. Peygambere gurur atfetme bahtsızlığına düşmüştür. Kendisine Yusuf Has Hacibin şu sözünü hatırlatırız. Akıl süsü dil, dil süsü sözdür. İlmi, bilgiyi gerektiren konularda ilim adamları konuşmalı, siyasetçiler ise siyasetlerini yapmalıdırlar. Kendi siyasetlerini yüceltmek amacıyla yaptığı konuşma Hz. Peygamberle kıyaslanabilecek yorumlamalara dolayısıyla Müslümanların incinmesine sebep olmuştur” diye konuştu. 

“GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYORLAR”
Mukaddes dinimiz konusunda iktidar mensuplarının daha önce de bu tür densiz açıklamaları olduğunu hatırlatan Erbeyin,  “İktidarın başı ve mensupları maalesef güç zehirlenmesi  yaşıyorlar. Bakanın konuşmasında ifade ettiği sure Nasr suresi en son inen suredir. Mekke’nin fethi sırasında inmiştir. İslam’ın zaferinden haber verir. Nasr Suresi Mealinde: ”Allahın yardımı ve zaferi gelipte insanların bölük bölük Allahın dinine girmekte olduklarını gördüğün vakit Rabbine hamdederek O’nu tesbih et ve O’ndan mağfiret dile. Çünkü o tevbeleri çok kabul edendir” buyrulmaktadır. Bu buyruk peygamberin nezdinde Müslümanlaradır. Bu sure ile sahabe-i kiram dinin tamamlandığını anlamışlardır. İnsanlık ve ahlak abidesi Hazreti Peygambere gurur atfetmek kimsenin haddi değildir. Hz. Peygamber ne gurura ne de umutsuzluğa kapılmamıştır. O mütevazi ve örnek şahsiyetiyle önderimiz ve rehberimizdir. Ahzap suresi 21. Ayette “Allaha ve ahret gününe kavuşmayı ümit eden ve Allah’ı çok zikreden siz müminler için Allahın resulünde pek güzel bir örnek vardır.” Ahzap 56. Ayette Allah ve melekleri, Peygambere çok salavat getirirle. Ey müminler sizde  ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin:” buyrulmaktadır. “Peygamber gurura kapıldı, onun için Allah onu uyardı” demesi ise haddi aşmaktır. Asıl gurura ve kibire sizin kapıldığınız görülmektedir” diye konuştu.