Yaz sezonunda insanları ciddi şekilde rahatsız eden sivrisineklerle biyolojik mücadele çalışması çerçevesinde, larva ile beslenen ‘Gambusia’ cinsi balık üretmeye başladı. Üretilen balıklar, ömürlerinin büyük bölümünü suda geçiren bu haşerelerin larvalarını tüketerek üremesini engelleyecek. 
    Yapılan açıklamaya göre, haşere ile mücadele konusunda ilaçlama uygulamaları yanında biyolojik çalışma başlattıkları belirtildi. Özellikle sivrisinek üremesini engellemeye yönelik girişimlerde bulunduklarını söyleyen uzmanlar, bu amaçla Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Sıtma Birimi'nden, ilk etapta yaklaşık 400 adet gambusia affinis (sivrisinek larvası ile beslenen) türü balık aldıklarını ifade ettiler. 
“Sivrisinekler, yaşamlarını dört evrede tamamlıyor. Bu evrelerin ise üçü suda gerçekleşiyor. Bu canlının ürememesi için balık üretimine başladık. Sadece sivrisinek larvaları ile beslenen ve her türlü su şartlarında yaşayabilen balıkları Orduzu Pınarbaşı Göleti’ne bıraktık. Bu balıklar, yılda 6-8 defa yavrulayabiliyorlar ve her seferinde de 250-300 adet yavrulayabiliyorlar. Orduzu Pınarbaşı Göleti’ndeki sözkonusu balıkların sayısı artınca, bu balıklardan belli miktarda alarak başka göl, dere ve bataklık bölgelere bırakacağız. Böylece larva mücadelesini daha da yaygın bir hale getireceğiz.”