SİVAS (CİHAN)- Sivas'ın sağlık konuları TRT Anadolu Televizyonu'nda yayımlanan “Sağlık Anadolu” programında konuşulacak. Sağlık İl Müdürü Dr. Vakkas Özmercan ile hastanelerin başhekimlerinin konuk olacağı programda, Sivaslı vatandaşlar canlı yayına katılıp, cevabını merak ettikleri soruları sorabilecekler.

TRT Anadolu Televizyonu'nda yarın yayımlanacak programa, Sağlık İl Müdürü Dr. Özmercan’ın yanı sıra Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Davut Vecdi Ersöz, Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Levent Sağlam, Özel Anadolu Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ebuseyf Kılıç katılacak.
Programda, Sivas’ın sağlık alanındaki hizmetleri ve yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesinin yanı sıra özel ve kamu sağlık sektörleri arasındaki gelişmeler hakkında değerlendirme yapılacak. Vatandaşların da canlı yayına katılıp sorular yöneltecek bir formatta yayımlanacak programda, Sivas’ta sağlık sektörünün yetkili ağızlarından sorularına cevap alabilecekler.
Hande Aydemir’in program sunucusu olduğu “Sağlık Anadolu” programı saat 14.30'da başlayacak. Programın duyurusu konusunda yazılı bir açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Özmercan, sağlık hizmetlerinin, halkın devletten aldığı en önemli hizmetlerin başında geldiğini söyledi.
Sağlık alanında yapılan hizmetlerin vatandaşlara ulaştırılmasında iletişim kanallarının önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Özmercan, "Bu manada medyanın halkımıza ulaşılabilirlik anlamında önemini biliyor ve devlet kanalı TRT’nin yaptığı bu çalışma gerçekten bizlere fırsatlar sunacaktır.” diye konuştu. CİHAN