Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Karakova’da araç ve yaya trafiğini tehlikeye sokan yol sorununu çözdüklerini belirten Başkan Gürlesin, “174 metre uzunluğunda 6 metre boyunda istinat duvarıyla yol genişletildi, 14 metreye çıkarıldı. Kaldırımıyla sıcak asfaltıyla 500 metrelik alan yeniden düzenlendi. 750 bin lirayı bulan bir yatırım Karakova’ya yapıldı” dedi. 

Gürlesin, Karakova Mahallesi’ne yaptığı inceleme ziyaretinde vatandaş kendisinden mahallenin ana giriş kısmı olan yolun genişletilmesi talebinde bulundu. 5 metre genişliğinde olan ve bir tarafı 6 metrelik derin bir uçurum olan yolda iki aracın dahi zor geçtiğini gören Başkan Gürlesin, acil olarak yaya ve araç trafiğini tehlikeye sokan yolun genişletilmesi talimatını verdi. Mahalle sakinleri tarafından “Sırat köprüsü” olarak adlandırılan yolda çalışmalar Nisan ortasında başladı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çalışmaların başladığı ilk anlarda yaptığı inceleme ziyaretinin ardından son olarak asfaltlama aşamasına gelen o yolda incelemede bulundu. 

“KARAKOVA’YA ÖNEMLİ BİR YATIRIM YAPTIK”

Karakova Mahallesi’nni girişinin yapılan yatırımla yeniden şekillendiğini belirten Başkan gürlesin, “Bütün mahallelerimizde olduğu gibi Karakova mahallemizde de ciddi bir üst yapı çalışması başlattık. Mahallemizin ana giriş noktasında hem araç ve hem yaya trafiğini riske atan iki aracın zor sığdığı, 5 metre genişliğinde sağ tarafı derin şarampol olan ana yol giriş kısmımız vardı. Vatandaşlarımızın bu noktadaki mağduriyetini gidermek, can ve mal güvenliğini korumak adına harekete geçtik. 5 metrelik o dar noktayı genişletmek ve şarampolü ortadan kaldırmak için 6 metre boyunda  174 metre uzunluğunda bir istinat duvarı imalatı yaptık.  Duvar ile yol arasındaki boşluğu ciddi bir dolgu malzemesiyle kapatarak 14 metre genişliğinde yaya ve araç trafiğini rahatlatan bir yol kazanmış olduk. Kenarına yaptığımız tel örgülerle de güvenliğini  sağladık. O dar kısmın genişletildiği alan dahil toplamda 500 metreye yaklaşan o yolumuzda genişletme, kaldırım çalışmalarımız tamamlandı. Ömrü çok uzun olduğu içinde maliyetine bakmaksızın sıcak asfaltımızı da döküyoruz. 750 bin liralık bir yatırımı Karakova mahallemize kazandırmış olduk. Halkımızın hizmetine sunduk.  Yatırımımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

KARAKOVA’DAN MESAJ VERDİ

Yapılan çalışmayı inceleyen Başkan Gürlesin,çoğunlukta Roman vatandaşların yaşadığı karakova mahallesinden şu mesajı verdi, “Karakova Mahallemizde yaşayan insanlarımızın çoğu Roman vatandaşımız. Özellikle bazı siyasi partililerin temsilcileri, burada insanları ötekileştirerek kendilerini daha yakın gösterme algısı yaratmaya çalışıyorlar. Bu üzüntü verici bir durum. Ak Partili bir Belediye Başkanı olarak hiçbir vatandaşımız arasında bir ayrım yapmadan hizmet götürüyoruz. Hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Buraya yaptığımız hizmet ve yapacağımız çalışmalar düşüncemizi açıkça ortaya koymaktadır.  Bu konunu da altını çizmek istiyorum” dedi.