Denizlili araştırmacı Ümit Şıracı, Mehter Marşı’nın "Ceddin deden, neslin baban" diye değil, "Teslim deden, teslim baban" diyerek başladığını ve sözü geçen Teslim Baba’nın türbesinin Denizli’de olduğunu söyledi. 
Osmanlı Devleti döneminde çalınan ve günümüzde de birçok yerde çalınan Mehter Marşı ile ilgili Denizlili araştırmacı ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Ümit Şıracı ilginç bir iddia ortaya attı. Yıllardır her yerde "Ceddin deden, neslin baban" diyerek başlayan Mehter Marşı’nın aslında "Teslim deden, teslim baban" olarak başladığını belirten Şıracı, bununla ilgili birçok kaynak olduğunu söyledi.

BEKTAŞİ DEDESİ

Teslim Abdal’ın 17'nci yüzyılda yaşamış bir Bektaşi Dedesi olduğunu ve Bağdat ve Revan seferlerinde başarılar kazandığı için, "Teslim Dede Teslim Baba, Ey kahraman Türk Milleti" diye başlayan marşın yazıldığı söyledi. Aradan geçen yıllarda marşın sözlerinin değiştirildiğini iddia eden Şıracı, Teslim Abdal’ın üç yerde türbesinin olduğunu ancak Denizli’de olan türbesindeki işlemelerin 17'nci yüzyıldan kalma olduğunu kaydederek asıl türbenin de bu olduğunu ifade etti.
Araştırmaları sonunda Mehter Marşı’nın girişinin değiştiğini öğrendiğini kaydeden Ümit Şıracı, şunları söyledi:
"Bektaşi Dedesi olan Teslim Abdal’ın Denizli’de bir türbesi olduğunu belirledik. Bu türbe Denizli’de Karataş mevkinde bulunuyor. Kaynaklarda belirtilen türbeyi bulduk. Türbenin tavan süslemelerine de baktığımızda yaşadığı 17'nci yüzyılın etkileri var. Ayrıca iki türbesinin de bulunduğu yerler var. Ancak ben asıl mezarının Denizli’de olduğunu düşünüyorum. Rivayetlere göre mehter marşı değiştirildi. Bizim araştırmalarımıza göre Teslim Abdal’ın 4. Murat zamanında Bağdat seferinde gösterdiği kahramanlıkların ardından bu marşın ona yazıldığı söyleniyor. Teslim Abdal aynı zamanda Yeniçeri Ocağı’nın da Bektaşi Babası olduğu biliniyor. Birçok araştırmacı da bu şekilde düşünüyor. Mezarının da Denizli’de olduğunun bilinmesi gerekiyor."