ŞIRNAK (CİHAN)- Şırnak’ın Silopi ilçe Kaymakamlığı yaşamını çeşitli cihazlarla sürdürmek zorunda kalan felçli ve kimsesiz hasta için seferber oldu. Kaymakamlık felçli hastanın ihtiyaç duyduğu sağlık cihazlarını temin etti.
Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Araştırma Hastanesi’nde yatan Ayşi Elçi adlı felçli ve kimsesiz hasta taburcu edildikten sonra döndüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşamını devam ettirmesi için gereken cihazları ala bilmek için Silopi Kaymakamlığı’na müracaatta bulundu. Hasta ile yakından ilgilenen Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile cihazların temin edilmesini sağladı. Yapılan piayasa araştırmasından sonra vakıf çalışanları felçli hastanın ihtiyaç duyduğu BiPAP ST ısıtıcı ve nemlendirici solunum cihazı ile Oksijen Konsantratörü cihazını Ayşi Elçi’ye teslim etti. Cihazların 7 bin 600 lira karşılığında alındığı öğrenildi.
Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız tüm yardımların imkanlar dahilinde yapıldığını belirterek ihtiyaç durumdaki vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Bu maksatla felçli ve ihtiyaç sahibi Ayşi Elçi adlı kadın için vakfın imkanları dahilinde 2 adet cihaz alındığını ve bu cihazların sağlık yardımları kapsamında kadına teslim edildiğini söyledi.
CİHAN