ŞIRNAK (CİHAN)- Silopi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yılsonu sergisinde kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri sergilendi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen serginin açılışına sergiye Kaymakam Bünyamin Yıldız, Halk Eğitim Merkez Müdürü Enver Özkan, Kurum Müdürleri, Daire Amirler. Siyasi Parti Temsilcileri, Öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan ilçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız eğitimin, bireyin kişiliğinin oluşmasında temel rol oynayan ve algılama yeteneklerini ortaya çıkaran, ufkunu açan ve yaşam boyu süren bir etkinlik oluğunu söyledi. Şuana kadar 220 değişik alanlarda kursların açıldığını belirten Kaymakam Yıldız, kurslardan 2 bin 423’i bayan 924’ü erkek olmak üzere toplam 3 bin 347 kişinin faydalandığını söyledi.Yeni dönemde kurs sayılarını arttırmak istediklerini belirten Kaymakam Yıldız, bayanlara yönelik kursların ve neticesinde gerçekleşen sergilerin bir amacının da bayanlara mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik kazandırmanın yanı sıra onları sosyal kültürel açıdan da desteklemek olduğunu ifade etti. Kaymakam Yıldız, "Halk Eğitim Merkezlerinde kursları ekonomik açıdan daha fazla gelir getirebilecek, evine maddi katkı sağlayacak kurslar düzenleniyor. Bu günde burada Halk Eğitim kurslarına katılan bayanların, makine, nakış, kursu ile yapmış oldukları el işleri eserleri sergileniyor." dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra davetliler kursiyerlerin yapmış oldukları birbirinden güzel el emeği ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi. Düzenlemiş oldular sergi hakkında bilgi veren usta öğretici Kadriye Çinko, "Kurslarımız 6 ile 7 ay sürüyor. Gerekli malzemeyi temin etmek zordur. Aksesuarlarımızın yüzde doksanı geri dönüşümlü kumaşlardan yapılmaktadır. Evden getirdiğimiz eski kumaşlardan bu ürünleri elde ettik." diye konuştu.
Halk Eğitim merkezinde açılan kurslarda öğrenci olan Suzan katılmış, "Dikiş üzerine hiçbir bilgim yoktu. Giyim kursuna katıldıktan sonra çok şey öğrendim. Çarşıdan getireceğim ürünleri artık kendi evimde rahatlıkla dikebiliyorum. Bunları da öğretmenlerimiz sayesinde öğrendim." dedi.
Bir başka kurs öğrencisi Aysel Özdağ ise "Çocuk elbiseleri, gömlekler, bayan kumaş yazlık etekler yaptık. Öğretmenlerimizin yardımı ile birçok güzel ürün çıkarttık. Atölyemiz güzel ancak Silopi gibi bir yerde daha büyük bir yer açılsa daha çok arkadaşımız bu işten faydalanır. Hepimiz içinde daha iyi olur. Birçok arkadaşımızın maddi durumu kötüdür. Atölye açılırsa hem kendilerini geliştirirler hem de para kazanırlar." şeklinde konuştu.
Elif Tekas adlı öğrenci de yaptığı konuşmada, "Bay, bayan ve çocuk bütün giyimleri şuanda yapabiliyoruz. Bunu da Halk Eğitim sayesinde başardık. Kurslarımız çok güzel. Bizim içinde iyi oluyor. Bayanlara verilen büyük bir imkan olarak görüyorum. Yeni projelerde istiyoruz. Bu kurs sayesinde kendime bir işyeri açma fırsatı yakaladım. Bundan dolayı da herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CİHAN