Esnaf sarayı toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Halk Bankası Bölge Müdürü İrfan İlhan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldız,  S.S. Denizli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Çelikkol,  kooperatif ortakları ve çok sayıda esnaf katıldı.

SIKINTILARIMIZIN GİDERİLDİĞİ BİR YIL OLSUN

Toplantıda konuşan S.S. Denizli Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Çelikkol, 2015 yılının Esnaf ve Sanatkarlar açısından sıkıntılı geçtiğini belirterek,  “Bir yıllık kredilerde faiz oranı yüzde 4, bir yıldan uzun vadeli kredilerde ise yüzde 5 olarak uygulanmaktadır. Ayrıca 2015 yılı Kasım ayı itibariyle 30 bin TL faizsiz kredi Hükümetimiz tarafından daha önce kredilerden yararlanmamış olan ortaklarımızın kullanımına sunulmuştur. Faizlerde herhangi bir değişikliğe gidilmemiş olup Halk Bankası’nın kredilerden aldığı yüzde 0.5 olan komisyonları yüzde 2’ye yükseltilmiş, bloke sermaye kesintisi de yüzde 1’den yüzde 3’e çıkartılmıştır.  Son yıllarda alıştığımız üzere Kasım ayı sonlarına doğru da plasman sıkıntısı baş göstermiştir. Bizler teşkilat yöneticileri olarak 2016 yılının esnafımızın sıkıntılarının giderildiği, beklentilerimize cevap veren ve camiamızı rahatlatan bir yıl olmasını  temenni ediyoruz” dedi.

ESNAFIN YANINDAYIZ

Halk Bankası Bölge Müdürü İrfan İlhan da yaptığı konuşmada, Halk Bankasının tüm imkanlarıyla esnafın yanında olduğunu söyledi.

ETİKET UYARISI

Denizli Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldız, Esnafa etiket uyarısında bulundu. Hasyıldız, ”önümüzdeki dönemde etiket konusunda denetimlerimizi sıklaştıracağız. Siz esnaflarımızdan herhangi bir cezai müeyyideye uğramamanız için mutlaka etiket yönetmeliğine uymanızı istiyorum” dedi.   
Genel kurul, yönetim, denetim kurulu raporlarının okunması ve ibra edilmesinin ardından sona erdi.