SİİRT (CİHAN)- Siirt'te Diyanet ve Sancaklar vakıflarının destekleriyle Siirt Müftülüğü tarafından organize edilen iftar yemeği yoğun ilgi gördü. İldeki her caminin cemaatinden 5 kişinin davet edildiği iftara katılanlar, iftar verilen tesislere de cami görevlilerinin araçlarıyla götürüldü.
    Bilek Havuzbaşı Tesisleri'nde verilen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeğinde konuşan Siirt Müftüsü Faruk Arvas, ”Rahmet ve fazilet ayını idrak ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bir konuya dikkat çekiyor. Bu yıl içinde komşuluk konusu belirlenmiş. Biz de bu konuya uygun olarak her cami çevresinden görevlilerimizin belirlediği camiye komşu 5 kişi davet ettik." dedi.
    "Komşusu aç yatarken tok yatanı kabul etmeyen bir din anlayışımız var." diyen Arvas, "Bizleri burada, bu havuzun başında bir araya getiren Allahü tealadan cennette Kevserin başında da bir araya getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
    Müftü Arvas iftar yemeğinin düzenlenmesinde kendilerine maddi destek sağlayan Sancaklar Vakfı'na teşekkür etti.
    Yemeğe Vali Musa Çolak, Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkanı Selim Sadak, Vali Yardımcısı Orhan Burhan, Emniyet Müdürü Recep Güven, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile 600 kişilik bir davetli katıldı.
CİHAN