Genç fotoğraf sanatçısı Ümit Karalar’ın kadın yüzlerinden oluşan 'Kadına Yönelik Şiddete Hayır' başlıklı proje sergisinden 40 eserin yer aldığı 'Şiddet' isimli fotoğraf sergisi, Uşak Üniversitesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Meral Özçınar Esli, 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü dolayısıyla açılan sergi ile ilgili yaptığı açıklamada “Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezi olarak akademik etkinliklerimizin yanı sıra kadının kamusal alanda görünürlüğünü artıracak etkinlikler yapıyoruz. O nedenle fotoğraf sanatcısı Ümit Karalar’ın 'Şiddet' isimli fotoğraf sergisini sergiliyoruz. Sergide 40 adet resim var. Buradaki resimler herkes tarafından tanınan, bilinen insanların resimleri. O nedenle bu projeye destek veriyoruz.” dedi.

Konuşmayı sevmediği için fotoğraflar ile kendini anlatmaya çalıştığını belirten Ümit Karalar ise “Kadının kendine uyguladığı şiddet ile toplumun kadına uyguladığı şiddeti anlatıyor bu proje. Proje benim üniversiteyi bitirme projemdi. Daha sonra sosyal sorumluluk projesi haline geldi. Şimdi il il geziyoruz. Sergilerimde neden bu şekilde sergi yapıyorsunuz diyenler var, ama olumlu tepki alıyorum. Sergimiz 10 gün süre ile açık kalacak. Destekte bulunan herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.