ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'de 18 yıl önce eşinden ayrılan Güler Özkaranfil, uyuşturucu kullanan öz oğlu tarafından gördüğü şiddet yüzünden zor günler yaşıyor. Evlat şiddetinden kaçarak köyde akrabalarının yanında yaşamaya başlayan gözü yaşlı anne, bu zamana kadar oğlu tarafından defalarca dövüldüğünü, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığını, her seferinde gözaltına alınan oğlunu savcının serbest bıraktığını anlattı. Oğlunun bu durumdan cesaret alarak kendisine eziyete devam ettiğini belirten Özkaranfil, buna bir son verilmesini istedi.
    Son olarak oğlunun bıçaklı saldırısından biber gazı kullanarak kurtulan anne, oğlunun uyuşturucu kullandığını belirterek, "Beni koruyun diye savcılığa defalarca dilekçe verdim ama netice çıkmadı. Öz oğlum beni bir gün öldürecek. Beni koruyun, oğlumu da bu uyuşturucu illetinden kurtarın" diyerek yetkililerden yardım istedi.
    Eskişehir'de annesiyle yaşayan Güler Özkaranfil (43), uyuşturucu kullanan ve devamlı kendisinden para isteyen öz oğlu Muharrem Demir (20) tarafından para vermediği için defalarca saldırıya uğrayarak dayak yedi. Bu zamana kadar oğlu tarafından 3 kez bıçaklanan Özkaranfil, son olarak geçtiğimiz günlerde oğlunun şiddetine maruz kaldı. Eve balkondan girip para isteyen oğul Demir, "Oğlum param yok. Nereden bulup sana vereyim" diyen annesini bıçakla iki kolundan yaraladı. Anne, biber gazı sıkarak oğlunun elinden güçlükle kurtulurken, koluna dikiş atıldı. Annenin ihbarı üzerine polis oğul Demir'i yakalayarak gözaltına alınıp adliyeye sevk etti. Daha önce annesine uyguladığı şiddetten dolayı 6 ay eve yaklaşmama cezası alan Demir, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

    ÖZ OĞLUMDAN ŞİDDET GÖRMEYE DAYANAMIYORUM
    Yıllardır oğlundan şiddet gören anne bu süreçte devlet tarafından korunması için dilekçe verdi. Ancak netice çıkmadı. Ne oğlu uyuşturucu tedavisi gördü, ne de kendisi devlet koruması altına alındı. Oğlunun uyuşturucu kullanmak olmak üzere çeşitli suçlardan 65'e yakın kaydı bulunduğunu, defalarca hapishaneye girip çıktığını belirten acılı anne, yetkililerin bütün bunlara rağmen oğlunu serbest bırakmasından yakındı. Köyde yakınlarının yanında yaşamaya başlayan anne, öz oğlu tarafından şiddet görmeye dayanamadığını, devletten yardım beklediğini kaydetti. Oğlunun geçmişte eve arkadaşlarını getirerek uyuşturucu aldığını, kendisinin korkudan bir şey yapamadığını anlatan anne, "Devlet, beni korumaya alsın, oğlumu biran önce tedavi ettirsin. Oğlum tarafından öldürülmekten korkuyorum. Sokak ortasında kocaları ve yakınları tarafından öldürülen kadınlar gibi ölmek istemiyorum." diyerek feryat etti.

    "POLİS YAKALIYOR, SAVCI SERBEST BIRAKIYOR"
    Oğul şiddetinden kurtulmak için devlet koruması isteyen anne şöyle konuştu: "İlgili yerlere şikayet dilekçesi verdim. Netice yok. Oğlum elini, kolunu sallayarak hala eve geliyor, şiddet uygulayıp para istiyor. Vermeyince de beni dövüyor, bıçaklıyor. Polis gelip yakalıyor, savcının karşısına çıkartıyor. Savcılık serbest bırakıyor. Bundan cesaret alan oğlum tekrar eve gelerek bana şiddet uyguluyor. Artık bıktım, çaresizim. Devletin bir şeyler yapması için ağır yaralanmam veya ölmem mi gerekiyor? Ölüm korkusundan evime giremiyorum. Oğlum uyuşturucu kullanıyor. Söylememem için beni sürekli tehdit ediyor. Bu hayattan kurtulmak için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na gideceğim."
    Yaşadıkları karşısında psikolojisinin bozulduğunu, sakinleştirici ilaç kullanmaya başladığını ifade eden Özkaranfil, " Kendimi Çini sanatına verdim, kurs görmeye başladım. Fakat oğlum beni orada da buldu. Devlet beni korumayacaksa kendimi ibret olsun diye valiliğin önünde yakacağım." dedi. CİHAN