İSTANBUL (CİHAN)- AK Parti’nin İstanbul mitinginin gerçekleştirileceği Kazlıçeşme meydanı dolmaya başladı. 17.00’de başlaması beklenen miting için saatler öncesinden meydana gelen AK Partililer Başbakan Erdoğan’ı bekliyor. Sıcağa ladırmadan erkenden alana gelenler, “Başbakanımız için feda olsun” ifadelerini kullandı.
    Kazlıçeşme meydanı bugün AK Parti’yi ağırlıyor. 17.00’de başlayacak miting öncesi hazırlıklar tamamlandı ve partililer meydana gelmeye başladı. Öğle saatlerinden itibaren Kazlıçeşme’ye gelen vatandaşlar arama noktalarından miting alanına geçiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı daha yakından görmek isteyen AK Partililer alana 3-4 saat öncesinden gelerek platformun önünde yerlerini kaptı.
    Hergeçen saat kalabalık artarken görsel şovlar da yapılıyor. Partililerin bayrak ve pankartlarla hareketlendirdiği alanda ‘uzunbacak’ gösterileri de sunuluyor. Miting alanında rahatsızlanmalara karşı da acil servis çadırları kuruldu.
    Miting alanının ön tarafı kadınlar için ayrıldı. Heyecanlı bir şekilde Başbakan Erdoğan’ı bekleyen İlknur Selvi adlı vatandaş, önlerden yer kapmak için erken geldiğini söyledi. Selvi, “Daha çok zaman var ama önlerden desteklemek için geldik. Feda olsun.” dedi.
    Dört saat erkenden gelen Serap Durmuş da, “Başbakanımız için feda olsun.” ifadelerini kullandı. Durmuş, “Onun için her yere gideriz. Onu çok seviyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin.” diye konuştu.
    İki aylık bebeğiyle gelen Rabia Erkan ise, “Başbakanımız için herşey feda. Ailecek ve komşularımızla geldik. Aslen Mardinliyiz ama İstanbul’da yaşıyoruz.” dedi. Anne Erkan, iki aylık oğlu Muhammet Mustafa’nın Başbakanın en koyu taraftarı olduğunu söyledi. CİHAN