Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Sevindik Vadi Parkı'nın 6 ay sonra tamamlanıp hizmete sunulacağını söyledi.
Denizli Belediyesi, 2009’da 5 yıl içinde yapımı için kamuoyuna açıklanan ve 77 Dev Proje arasında yer alan bir projeyi daha hayata geçirdi. Sevindik Vadi Projesi, Denizli’deki 2. vadi projesi olarak yerini aldı.
  Sevindik Vadi Projesi için temel atma töreni düzenlendi.
Törene, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Eşi Berrin Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.
Törene, Sevindik’e yakın olan mahalle sakinleri de yoğun ilgi gösterdi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan 8 yıldır Denizli’nin dört bir yanına büyük parklar yaptıklarını şimdi ise sıranın vadi projelerine geldiğini belirterek, şöyle dedi:
‘Bugün burada Sevindik’in çok büyük ihtiyacı olan parkın temelini atıyoruz. Yaklaşık 1 yıl önce Ramazan aynıda geldiğimizde Sevindik Vadi Parkı’nı yapacağız dedik. Bugün o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ne söz verdiysek yapmaya devam ediyoruz. Bundan 9 yıl önce yeşile hasrettik. Yaklaşık 93 bin m2 alana park yapıyoruz. 9 yıl önce ise Denizli genelinde 9 bin m2 parka hasrettik. Milletvekilimiz Sayın Nihat Zeybekci'nin başlattığı park yapımını bizler sürdürüyoruz. Çünkü sizler her şeyin en iyisine ve en güzeline layıksınız. 2004’de kişi başına 2 m2 yeşil alan vardı. Şimdi ise 10 m2’ye ulaştık. Avrupa’da kişi başına 8 m2 yeşil alan varsa o şehir yaşanabilir şehirdir. AK Vadi ve Sevindik Vadi parkları da bitince bu oran 12 m2’ye ulaşacak. Park bitince sadece bu bölgedeki vatandaşlarımız değil Denizli’nin tamamı burada günlerini geçirmek isteyecek. Sevindiğimize kan gelecek, can gelecek. Park içinde 500 metre uzunluğunda kızağımız olacak. Ayrıca sizler için 3 de tenis kortu yapıyoruz. 1 basketbol sahası, 1 de futbol sahası olacak. Oyun treni, kelebek vadisi, girişte Denizli’yi anlatan dokular yer alacak. Golf alanı olacak. Şimdiden Denizlimize hayırlı olsun.’
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de Denizli Türkiye’nin vizyon kenti olacak sözünü en güzel örnekleriyle yerine getirdiklerini belirterek, ‘9 yıl önce yola çıktığımızda sizlere bunların nasıl olacağını bugüne kadar örnekleriyle gösterdik. 2009 yılı belediye seçimlerinde 77 Dev Projeyi kamuoyuna açıkladık. Bu proje de onlardan bir tanesidir. Eskiden bu mahalleye geldiğimizde park ve lise istenirdi. Şimdi 3 lise ve vadi projesi var. O zaman da söylediğimiz gibi güneş doğudan doğmaya devam edecek. Buradaki çocuklarımız diğer mahallelerde ne varsa aynısına sahip oldu ve olmaya da devam ediyor. Bakın öyle büyük bir hayal öyle büyük bir rüya ki bu, biz bu hayali Pamukkale’den Denizli’ye kadar görüyoruz. Bu ovada Laodikya’da, Sevindik’te, Sümer’de, Kaleiçi’nde, Bayramyeri’nde, valilik ve belediye önünde bu hayalimizi görüyorsunuz. Biz bu hikayeyi 8-9 yıl önce yazdık. Buralarda her şey daha güzel olacak’ dedi.
   Denizli Valisi Abdülkadir Demir de ‘Kentin başarısı, şehrin en uç noktasında yaşayanların, merkezde yaşayanlar kadar hizmet almasıyla ölçülür. Denizli olarak diğer yerlerde gururla söylüyoruz. Türkiye’de model olarak seçilebilecek bir belediyecilik Denizli’de yapılıyor. Ama yapılacak çok iş var. Kamu kurumları olarak, bu işleri en güzeliyle yapmak zorundayız. Belediye olarak yapılan hizmetleri görüyorsunuz. Hepsi en üst kalitede sergileniyor. Bundan gurur duyuyoruz’ dedi.
  
-SEVİNDİK VADİ PARKI-

Sevindik Vadi Parkı, bu bölgede yaşayan insanlar, yeşillikler içinde dinlenip spor yapma olanağına kavuşacak. Çocuklar ise eğlenerek öğrenme becerilerini geliştirecek.
Vadi Park 92200 m2 alanı kapsıyor. İçinde, giriş meydanı, yaprak bitki gösteri alanı, su oyunları alanı, kafetarya, seyir terasları, tarih bahçesi, mini golf alanı, spor alanı, sosyal tesis, paintball alanı, oyun treni, ağaç altı oturma meydanı, yeşil amfi, bob kart istasyonu alanı, paten pisti, yeşil labirentler, çocuk oyun macera alanları, tırmanma oyun alanları, jimnastik platformu, koşu ve yürüyüş parkurları, bisiklet parkuru, dinlenme alanları, şelale ve su öğeleri, kelebek vadisi ve otopark alanları olacak.