Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, Buldan ilçesinin Kovanoluk Mahallesi’nde çıkan yangında evleri kullanılamaz hale gelen Abalı ailesinin yardımına koştu. Geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen talihsiz olayda Abalı ailesinin evi, elektrik kontağından çıkan yangın sonucu küle döndü. Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli; 7,11 ve 21 yaşlarında 3 çocuğu olan Rafet-Birgül Abalı çiftine sahip çıktı. Çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ve bir oğulları askerde olan Abalı çiftinin imdadına koşan Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, yangında kullanılmaz hale gelen evlerinin tüm eşyalarını yenilemek için harekete geçti.



Küçük Gizem’den Sevgi Eli’ne teşekkür

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erdal Işık ve Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız, Kovanoluk Mahallesi Muhtarı Metin Özmen ile birlikte afetzede aileyi ziyaret etti. Yeni eşyalar ziyaret esnasında Sevgi Eli ekipleri tarafından tek tek döşenirken, Abalı ailesinin yaşadığı sevinç görülmeye değerdi. Ailenin ortanca çocuğu 12 yaşındaki Gizem, televizyon programlarında evinin yenilenmesinin hayalini kurduğunu belirtirken, hayalini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli ekiplerine teşekkür etti. Abalı çifti de zor günlerinde yardımlarına koşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Sevgi Eli ekiplerine hayır dualarında bulundu.



“Dertlere derman olmak için çalışıyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli’nin afetzedeler, kazazedeler ve ihtiyaç sahipleri için yardım elini her koşulda uzattığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Afetlerin, kazaların yaşanmaması en büyük arzumuz. Ancak bu gibi acı olaylarda mağdur vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak için çalışıyoruz. Yeter ki can kaybı olmasın. Maddi kaybın telafisi var. Ailemize büyük geçmiş olsun diliyorum” dedi.